Περήφανη έκανε γι' άλλη μια φορά την ελληνική ξιφασκία η Βάσω Βουγιούκα. Η καταξιωμένη αθλήτριά μας στη σπάθη ανέβηκε στο 3ο σκαλί του βάθρου στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών στο Στρασβούργο/Γαλλία .

Οκτώ, συνολικά, νίκες έφεραν τη Βουγιούκα μέχρι τον ημιτελικό της διοργάνωσης. Τις πέντε σημείωσε στην προκριματική φάση και τις υπόλοιπες τρεις, στη συνέχεια, στους αγώνες νοκ άουτ (Κουσιάν/Γερμανία 15/4, Λίμπαχ/Γαλλία 15/14, Σόκα/Πολωνία 15/8,) για να χάσει στον ημιτελικό από την Ντιατσένκο/Ρωσία 15/11. Το αντίκρισμα της προσπάθειάς της αντιστοιχεί σε τριάντα βαθμοί στην παγκόσμια κατάταξη.

Στο ίδιο όπλο η Ζωή Βάχλα πήρε την 35η θέση και η Μαρίνα Παϊζη την 39η (43 αθλήτριες). Στο ξίφος ασκήσεως Ανδρών ο Νίκος Κοντοχριστόπουλος πήρε την 58η θέση/76 αθλητές, Ενώ στο ξίφος μονομαχίας Γυναικών η Γιάννα Χρήστου η οποία συμμετείχε με προσωπική κάλυψη εξόδων ήρθε 55η (3β.) και η Νίκη Σιδηροπούλου 58η σε 72 αθλήτριες.

Στους αγώνες στη Γαλλία η ελληνική διαιτησία εκπροσωπείται (μετά από πρόσκληση της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας ) από τον διεθνή διαιτητή Ανδρέα Δουβή.

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib