Εξαιρετικές εμφανίσεις από τους Έλληνες αθλητές ξιφασκίας στους Ολυμπιακούς αγώνες Νέων στο Nanjing. Για πρώτη φορά η Ελληνική Ξιφασκία συμμετείχε με τρείς συνολικά αθλητές και αθλήτριες της κατηγορίας Εφήβων-Νεανίδων στην κορυφαία αυτή αθλητική διοργάνωση.


Οι αθλητές Μάριος Γιακουμάτος και Θεοδώρα Γκουντούρα στη σπάθη και η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου στο ξίφος ασκήσεως , ολοκλήρωσαν με τον καλύτερο τρόπο μια μακριά αγωνιστική περίοδο που κράτησε 12 μήνες. Ο Γιακουμάτος έχασε από τον Γιάν/Κίνα (15/11) και κατέλαβε την 5η θέση (14 αθλητές), η Γκουντούρα έχασε από την Έμουρα/Ιαπωνία (15/13) για να πάρει την 6η θέση (13 αθλήτριες), ενώ η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου έχασε από την Μαρτιάνοβα/Ρωσία (15/11) για να καταλάβει την 9η θέση (14 αθλήτριες).


Τα αποτελέσματα της νέας γενιάς των ελληνικών σπαθιών έρχονται να επιβεβαιώσουν τα μετάλλια που κατέκτησαν στο Πανευρωπαϊκό και στο Παγκόσμιο της φετινής χρονιάς τα οποία τους έδωσαν το δικαίωμα να συμπεριληφθούν στους καλύτερους αθλητές του κόσμου που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς.


«Αξίζουν συγχαρητήρια σε αυτά τα παιδιά και στους προπονητές τους που άντεξαν την πίεση τόσων μεγάλων αγώνων και μας έβγαλαν ασπροπρόσωπους. Η συμμετοχή τους σε αυτή τη διοργάνωση είναι η δικαίωση των κόπων τους και βάζουν τα θεμέλια για μια λαμπρή πορεία στο μέλλον» είπε ο Συντονιστής Αγωνιστικού Σχεδιασμού της ΕΟΞ κ. Χάρης Τσολάκης.

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib