Το ερχόμενο Σάββατο (6/9) ανοίγει η αυλαία της νέας αγωνιστικής περιόδου για την ξιφασκία με το «Κύπελλο Λυγκηστίς» το οποίο διοργανώνεται από τον Όμιλο Ξιφασκίας Φλώρινας υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας και του Δήμου Πρεσπών. Το ξεκίνημα γίνεται (για 6η συνεχόμενη χρονιά) στο "Πατουλίδειο" γυμναστήριο, στις Πρέσπες, αμέσως μετά την ολοκλήρωση εκεί ενός επιτυχημένου προπονητικού καμπ που επιμελήθηκε ο ΟΞ Φλώρινας.

Η διοργάνωση αναγνωρίζεται, γενικά, η παλαιότερη και μακροβιότερη της ξιφασκίας στην περιφέρεια, με αφετηρία το 1989 και είναι ανοικτή σε διεθνείς συμμετοχές. Οι αγώνες αφορούν στο ξίφος ασκήσεως και το ξίφος μονομαχίας Νέων U-20 χρόνων. Μετράνε, δηλαδή, στην εθνική κατάταξη για τη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία, πράγμα που προδικάζει μεγάλο συναγωνισμό.

Ειδικότερα:

  •  09:30 Ξίφος Μονομαχίας & Ξίφος Ασκήσεως Νέων Ανδρών και
  •  13:30 Ξίφος Ασκήσεως & Ξίφος Μονομαχίας Νέων Γυναικών

Στη μέχρι τώρα εθνική βαθμολογία για την κατηγορία Νέων προηγούνται στο ξίφος ασκήσεως ο Δημήτρης Δούδος/ΟΞΙΦ & η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου/ΑΟΞ Αιγάλεω και στο ξίφος μονομαχίας ο Νίκος Τσώκας/ΟΞΙΦ & η Άννα Σταυρίδου/ΟΞΙΦ. Να σημειωθεί ακόμα ότι την "ενότητα" της διοργάνωσης ολοκληρώνουν οι αγώνες σπάθης στην Αθήνα (13/9).

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib