Το Helexpo Junior's World Cup που διεξήχθη για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη ανήκει στην ιστορία. Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στη Δ.Ε.Θ. πραγματοποιήθηκε μία εξαιρετική διοργάνωση που άφησε απόλυτα ικανοποιημένους ακόμη και τους πλέον απαιτητικούς.

Ο παρατηρητής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ξιφασκίας (FIE), δεν έκρυψε την ικανοποίησή του, τόσο για την άψογη διοργάνωση, όσο και για το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο κι έδωσε θερμά συγχαρητήρια στους εκπροσώπους της ομοσπονδίας αλλά και στους διοργανωτές των αγώνων.

Η Θεσσαλονίκη αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια και αρκετός κόσμος, που δεν είχε παρακολουθήσει ξανά ξιφασκία, βρέθηκε στο χώρο που γινόντουσαν οι αγώνες και είχε μία πρώτη γνωριμία με το άθλημα.

Αρκετοί ήταν και οι επίσημοι που βρέθηκαν στην Δ.Ε.Θ. για τους αγώνες. Το Παγκόσμιο Κύπελλο το παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Ιωαννίδης, η Γενική Γραμματέας Αθλητισμού κ. Κυριακή Γιαννακίδου, η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου, ο Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, αρμόδιος για τα θέματα του αθλητισμού κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Θ. κ. Αναστάσιος Τζήκας, ο Γενικός Διευθυντής της Δ.Ε.Θ. κ. Αλέξης Τσαξιρλής, ο Κοσμήτορας των ΤΕΦΑΑ καθηγητής κ. Σπύρος Κέλλης και ο πρόεδρος της Επιτροπής Πανεπιστημιακού Αθλητισμού κ. Γιώργος Δογάνης.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας κ. Μανώλης Κατσιαδάκης δεν έκρυψε την ικανοποίησή του από την τεράστια επιτυχία του Παγκοσμίου Κυπέλλου: «Το Παγκόσμιο Κύπελλο είχε πολύ μεγάλη επιτυχία. Ο παρατηρητής των αγώνων μας έδωσε τα θερμά του συγχαρητήρια, καθώς όπως είπε η διοργάνωση ήταν άψογη σε όλα τα επίπεδα. Είναι πολύ σημαντικό, καθώς η έκθεσή του θα αξιολογηθεί και θα αποφασιστεί αν θα μας αναθέσουν ξανά τη διοργάνωση, που είναι και η μεγάλη μας επιθυμία» τόνισε αρχικά ο κ. Κατσιαδάκης και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους συντελεστές αυτής της μεγάλης διοργάνωσης: «Πρέπει να ευχαριστήσουμε για μία ακόμη φορά τον πρόεδρο της Δ.Ε.Θ. κ. Αναστάσιο Τζήκα, καθώς πίστεψε σ' αυτή την προσπάθεια και η βοήθειά του ήταν πραγματικά πολύτιμη. Τον ΟΞΙΦ και το προπονητικό κέντρο Θεσσαλονίκης, τους εκπροσώπους της ομοσπονδίας και τους Έλληνες διαιτητές, καθώς και τους εθελοντές που με τη σκληρή κι αξιέπαινη προσπάθειά τους, κατάφεραν να κυλήσουν όλα ομαλά και να παρακολουθήσουμε ένα εντυπωσιακό Παγκόσμιο Κύπελλο».

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib