Απόλυτα επιτυχημένο ήταν το «Κύπελλο Μέγας Αλέξανδρος» που διεξήχθη στην Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων. Ο σύλλογος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ διοργάνωσε ένα εντυπωσιακό τουρνουά και αγωνίστηκαν αθλητές από πέντε χώρες (σ.σ. Ελλάδα, Κύπρος, Ρουμανία, Σκόπια, Βουλγαρία).

Στο ξίφος μονομαχίας Ανδρών αγωνίστηκαν 70 αθλητές. Νικητής αναδείχτηκε ο Ρουμάνος Πίρβαν, ο οποίος επιβλήθηκε του συμπατριώτη του Νταμπίγια με 15-9. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι αθλητές του ΟΞΙΦ Νίκος και Αστέριος Τσιώκας.

Στο Ξίφος μονομαχίας Γυναικών συμμετείχαν 28 αθλήτριες. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ρουμάνα Κονσταντίν, η οποία κέρδισε την συμπατριώτισσα της Ολτεάνου με 15-8. Την Τρίτη θέση κατέκτησαν οι Φανή Βαρβέρη και Αννα Μαρινοπούλου του Μέγα Αλέξανδρου Θεσσαλονίκης.

Στο Ξίφος μονομαχίας Νεανίδων αγωνίστηκαν 17 αθλήτριες.

Στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Βασιλεία Χατζάρα (ΟΞΙΦ). Στον τελικό επιβλήθηκε της συμπαίκτριάς της Ζωής Μοσχοπούλου με 15-13. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Σοφία Πιλάφτση (Μέγας Αλέξανδρος Θεσσαλονίκης) και Αθηνά Μυρωνίδου (Ηρακλής Θεσσαλονίκης)

Στο Ξίφος μονομαχίας Εφήβων αγωνίστηκαν 19 αθλητές. Ο Ρουμάνος αθλητής Μπαζαβάν κέρδισε στο μεγάλο τελικό με 15-9 τον Κύπριο Γιώργο Ιωάννου. Τρίτοι αναδείχτηκαν οι Βούλγαροι Τσολόβ και Μάρκοβ.

Στο Ξίφος μονομαχίας Παμπαίδων συμμετείχαν 19 αθλητές. Νικητής ήταν ο Κύπριος Αλέξανδρος Ταλιώτης. Στον τελικό επιβλήθηκε του Θεοδόση Αβραμίδη (Ηρακλής) με 10-5. Το χάλκινο μετάλλιο κρέμασαν στο στήθος οι Αντώνης Ξένος (Ηρακλής) και Φέλιξ Βόγκελ (Λέσχη ξιφασκίας Θεσσαλονίκης)

Τέλος στο Ξίφος μονομαχίας Παγκορασίδων αγωνίστηκαν 12 αθλήτριες. Ο Μέγας Αλέξανδρος Θεσσαλονίκης μονοπώλησε το βάθρο, καθώς και οι 4 αθλήτριες ήταν από τον συγκεκριμένο σύλλογο. Η Μαγδαληνή Αντωνιάδου κέρδισε στον τελικό με 15-7 την Μαρία Καμπουρίδου. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι Ιωάννα Κορταρά και Ελένη Χιωτέλη. 

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib