Πολύτιμες εμπειρίες αποκόμισαν οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες

που συμμετείχαν σε δύο τουρνουά σε Γερμανία και Γαλλία. Το επίπεδο ήταν ιδιαίτερα υψηλό και τέσσερις αθλήτριες κατάφεραν να προκριθούν στο ταμπλό, αλλά αποκλείστηκαν στο γύρο των 64.
• Στο Ντορμάγκεν/ Γερμανία διεξήχθη το παγκόσμιο κύπελλο σπάθης νέων ανδρών – νέων γυναικών. Η Αριάννα Σακελλαρίου προκρίθηκε στο ταμπλό αλλά έχασε στους 64 από τη Ρωσίδα Κοκέκοβα με 15-10. Στον ίδιο γύρο η Θεοδώρα Γκουντούρα γνώρισε την ήττα με 15-10 από την Κίντλερ (Γερμανίας) και κατέλαβαν την 38η και 48η θέση αντίστοιχα ανάμεσα σε 145 αθλήτριες. Στους άνδρες ο Μάριος Γιακουμάτος κατέλαβε την 83 θέση και ο Ρομπέρτο Ντάβολι την 108. Συνολικά στην κατηγορία αγωνίστηκαν 160 αθλητές.
• Στο Καμπρίζ/Γαλλία, διεξήχθη το Ευρωπαϊκό Τουρνουά στο ξίφος ασκήσεως εφήβων – νεανίδων. Στους Έφηβους ο Ραφαήλ Σούλιος τερμάτισε στην 105η θέση, ο Δαμιανός Μαυρίδης στην 155η και ο Γιάννης Ανδριόπουλος στην 184η σε σύνολο 219 αθλητών. Στις Νεάνιδες την καλύτερη πορεία έκανε η Μαρία Χαλδαίου που ήρθε 34η σε σύνολο 146 αθλητριών. Η αθλήτρια του ΑΟΞ Αιγάλεω έχασε στο γύρο των 64 από την Γαλλίδα Λασερέ με 15-10. Στον ίδιο γύρο αποκλείστηκε και η Σταματία Παναγιωτοπούλου, η οποία ηττήθηκε με 15-11 από την Καναδέζα Κάο. Από εκεί και πέρα η Μαρία Πλιώτα τερμάτισε στην 98η θέση και η Μαρία Δεσύλλα στην 126η σε σύνολο 146 αθλητριών.

 

Πολλές συμμετοχές στο Κύπελλο Εφήβων-Νεανίδων

Η εικόνα του ΟΑΚΑ γέμισε, για μία ακόμη φορά, χαρά τους ανθρώπους της ξιφασκίας, καθώς η ευρύχωρη αίθουσα, γέμισε με πολλά παιδιά που έδωσαν τη μάχη τους για την κατάκτηση του Κυπέλλου.
Στο Ξίφος Μονομαχίας Εφήβων ο Μάριος Παναγιωτακόπουλος (Οδυσσέας Χαλανδρίου) ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου. Στον τελικό επιβλήθηκε του Στέλιου Φουστανάκη (Αθλητική λέσχη Μεσσαράς) με 15-8. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Πέτρος Δημητρόπουλος (Αθλητική Λέσχη Χανίων) και Αστέριος Τσώκας (ΟΞΙΦ). Στην κατηγορία αγωνίστηκαν συνολικά 73 αθλητές.
Στη Σπάθη Εφήβων, πραγματοποιήθηκε ο πιο αμφίρροπος τελικός που κράτησε όλο τον κόσμο σε μεγάλη αγωνία! Ο Γιώργος Πάγκαλος (Κωστέας Γείτονας) τελικά φόρεσε στο στήθος το χρυσό μετάλλιο, καθώς κέρδισε τον Βασίλη Κακαριάρη (Π.Γ.Σ.) με 15-13. Τρίτοι αναδείχτηκαν οι αθλητές Μαύρος Ιωάννης (Απόλλων Βριλησσίων) και Χατζόπουλος Επαμεινώνδας (Απόλλων Βριλησσίων). Στην κατηγορία αγωνίστηκαν 48 αθλητές.
Στο Ξίφος Μονομαχίας Νεανίδων Κυπελλούχος Ελλάδος στέφθηκε η Θεοδώρα Μολυβίδου (Μακεδονική λέσχη). Στον μεγάλο τελικό επιβλήθηκε της Μυρτώ Σταρατζή (Οδυσσέας Χαλανδρίου) με 15-8. Στο βάθρο ανέβηκαν επίσης και οι Μαρία Κεβρεκίδου (ΟΞΙ Φλώρινας), και Περσεφόνη Πανταζίδη (ΠΓΣ). Στην κατηγορία αγωνίστηκαν 71 αθλήτριες.
Τέλος, στη Σπάθη Νεανίδων το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ασημίνα Γκιώνη (ΑΕΚ), η οποία στον τελικό επιβλήθηκε της Αννας Δούκας (ΠΓΣ) με 15-7. Την τρίτη θέση κατέκτησαν οι αθλήτριες της ΑΕΚ Μαρία Κριζεντικ και Μαρία Χούρη. Στην κατηγορία αγωνίστηκαν 24 αθλήτριες.

 

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib