Οι μικροί... πρωταθλητές έπιασαν τα σπαθιά

και αγωνίστηκαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων - Παγκορασίδων στα ατομικά και ομαδικά του Ξίφους Ασκήσεως! Η νέα γενιά και το πάθος που έδειξαν στους αγώνες, είναι το μεγαλύτερο κέρδος της ελληνικής ξιφασκίας.Στα ατομικά, πρωταθλητές Ελλάδος αναδείχτηκαν οι Αριστοτέλης Οικονόμου και Ειρήνη Καραμπίνη, ενώ στα ομαδικά ο ΟΞΙ Φλώρινας στους Παμπαίδες και στις Παγκορασίδες η Αθλητική Λέσχη Μεσσαράς.

 

Στην αγωνιστική δράση στο εξωτερικό ξεχώρισε η εμφάνιση της Ασημίνας Γκιώνη που στο σιρκουί Σπάθης Εφήβων – Νεανίδων που διεξήχθη στην Αυστρία κατέλαβε την 13η θέση!

Χαμόγελα για τη νέα γενιά!

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα Παμπαίδων – Παγκορασίδων άφησε και τους πλέον απαιτητικούς ευχαριστημένους, καθώς η μεγάλη συμμετοχή έδειξε ότι οι γονείς εμπιστεύονται ολοένα και περισσότερο τα παιδιά τους στην Ξιφασκία!

Στα ατομικά Παμπαίδων ο Αριστοτέλης Οικονόμου (ΠΓΣ) κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και αναδείχτηκε πρωταθλητής Ελλάδος, καθώς επιβλήθηκε με 9-8 στον συναρπαστικό τελικό του Ιάσωνα Γκάιγκερ (ΟΞΙΦ Γλυφάδας). Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Δημήτρης Μοσχόπουλος (ΟΞΙ Φλώρινας) και Xάρης Παπαδάτος/Α.ΞΙ. Αθλητών). Συνολικά αγωνίστηκαν 79 αθλητές.

Στις Παγκορασίδες, ο τίτλος της πρωταθλήτριας Ελλάδος απονεμήθηκε στην Ειρήνη Καραμπίνη (ΑΟ Ιριδα), η οποία κέρδισε στον τελικό 10-2 την Μαρία Τσεπέτη (Αθλητική Λέσχη Χανίων). Το χάλκινο μετάλλιο φόρεσαν στο στήθος οι Μαρία Ελένη Πεδιαδιτάκη (Α.Λ. Μεσσαράς) και Αγγελική Πατσιανωτάκη (Α.Λ. Μεσσαράς). Συνολικά αγωνίστηκαν 65 αθλήτριες. 

Στα ομαδικά ο ΟΞΙ Φλώρινας (Κατικαρίδης, Σαχινίδης, Μοσχόπουλος, Κουλής ) κατέκτησε την πρώτη θέση. Στον μεγάλο τελικό επιβλήθηκε του ΑΟΞ Αιγάλεω (Μαρίνος, Καμπανιάρης, Τερτίπης, Μπάλλος) με 45-39. Την τρίτη θέση κατέκτησε ο ΟΞΙ Γλυφάδας (Μαλτεζάκης, Σταματόπουλος, Γκάιγκερ, Σοφράς) Συνολικά αγωνίστηκαν 12 ομάδες.
Στα ομαδικά Παγκορασίδων η Αθλητική Λέσχη Μεσσαράς (Δ. Σφακιανάκη, Ελ. Σφακιανάκη, Πεδιαδιτάκη, Πατσιαματάκη) ανέβηκαν στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου. Στον τελικό επιβλήθηκαν με 45-37 του ΟΞΙ Φλώρινας (Βαμβακά, Αλεξοπούλου, Αδάμ, Δογούλη). Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο A.O Ιριδα (Αβάζου, Μέκρα, Καραμπίνη, Παπαγεωργίου) Στον τελικό αγωνίστηκαν 9 ομάδες.

Έλειψε η... υπέρβαση!

Πλούσια ήταν και η αγωνιστική δράση των Ελλήνων αθλητών στο εξωτερικό. Παρόλα αυτά έλειψε η υπέρβαση και το καλύτερο αποτέλεσμα το έφερε η Ασημίνα Γκιώνη που κατετάγη 13 στο σιρκουί Σπάθης Εφήβων – Νεανίδων που διεξήχθη στο Μέντλινγκ της Αυστρίας. Στην ίδια διοργάνωση η Λάουρα Κριζέτινγκ κατέλαβε την 30η θέση, η Μαρία Γεωργία Χούρι την 33η και η Αθηνά – Ελένη Ψωφάκη την 73.

Στους Έφηβους την καλύτερη πορεία έκανε ο Ιάσονας Κοντοχρήστος που αναδείχτηκε 24ος. Από εκεί και πέρα ο Βασίλης Κακαριάρης κατέλαβε την 44η θέση, ο Βαγγέλης Καλομοίρης την 54η, ο Γιάννης – Διονύσης Μαύρος την 61η, ο Επαμεινώνδας Χατζόπουλος την 88η, ο Νίκος Φραγκοζίδης την 94η ο Ξενοφώντας Βερβέρης την 121η και ο Γεράσιμος Φλωράτος την 130η θέση σε 146 αθλητές.

Στη Βασιλεία διεξήχθη το Κύπελλο Κόσμου Νέων στο Ξίφος Μονομαχίας και από ελληνικής πλευράς αγωνίστηκαν τα αδέρφια Τσώκα. Ο Αστέριος κατέλαβε την 166η θέση και ο Νίκος την 186η θέση. Συνολικά αγωνίστηκαν 223 αθλητές.

Τέλος στο Παρίσι/ Ξίφος Ασκήσεως διεξήχθη το Κύπελλο Κόσμου Ανδρών. Ο Νίκος Κοντοχριστόπουλος κατέλαβε την 168η θέση σε 232 αθλητές.

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib