Με τεράστια επιτυχία και συμμετοχές που ξεπέρασαν τις 200, ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παμπαίδων - Παγκορασίδων! Οι πολλές συμμετοχές άφησαν όλους τους ανθρώπους του αθλήματος ικανοποιημένους και η εικόνα των πρωταθλητών του αύριο απέδειξε, για μία ακόμη φορά, ότι γίνεται εξαιρετική δουλειά στις υποδομές!

Στο Ξίφος Μονομαχίας Παμπαίδων πρωταθλητής Ελλάδος αναδείχτηκε ο Θεόδωρος Αβραμίδης (Ηρακλής Θεσσαλονίκης). Στον μεγάλο τελικό επιβλήθηκε με 10-2 του Μάριου Ντώνου (ΟΞΙ Φλώρινας). Στο βάθρο ανέβηκαν και οι Ιωάννης Καλέσης (Εθνικός Γυμναστικός σύλλογος), Αλέξανδρος Μπουγάτσος (Κολλέγιο Νέου Ηρακλείου). Συνολικά είχαμε 61 συμμετοχές!

Στη Σπάθη Παμπαίδων οι συμμετέχοντες αθλητές έφτασαν τους 61 και στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Άγγελος Πάγκαλος (Αρκτεία). Στον πιο συναρπαστικό τελικό της ημέρας κατέβαλε την αντίσταση του Νίκου Ισμαγκίλοβ (ΑΕΚ) με 10-9 και κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος! Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Γιώργος Ζαραβέλης (Γυμναστική Ένωση Φλώρινας) και Χαράλαμπος Πρεδάρης (Απόλλων Βριλησσίων).

Στο Ξίφος Μονομαχίας Παγκορασίδων η Στυλιανή Κριτούλη (Ιριδα) κέρδισε στον μεγάλο τελικό την Νεφέλη Ροδοπούλου (Ίριδα) με 7-5 και σήκωσε το πολυπόθητο κύπελλο! Την τρίτη θέση μοιράστηκαν οι Αγγελική Σιαφάκα (Λ.Ο. Βάρης), και Παρασκευή Φιλιππούση (Οδυσσέας Χαλανδρίου). Συνολικά αγωνίστηκαν 51 αθλήτριες.

Στη Σπάθη Παγκορασίδων η Ελευθερία Τριανταφύλλου (Απόλλων Βριλησσίων) κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Στον τελικό επιβλήθηκε της Άρτεμις Μπουμπούκη (Καρδιανή) με 10-4. Το χάλκινο μετάλλιο φόρεσαν στο στήθος δύο αθλήτριες της ΑΕΚ η Μαρία Γαζεπίδη και η Αθηναϊς Μαυρικάκη. Αγωνίστηκαν 31 αθλήτριες.

Στα ομαδικά στο Ξίφος Μονομαχίας Παμπαίδων ο ΟΞΙ Φλώρινας (Χατζηεφραιμίδης, Γιαννάκης, Ντώνος, Χατζητύπης) κατέκτησε την πρώτη θέση. Στον μεγάλο τελικό επιβλήθηκε του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου (Τομαράς, Καλέσης, Τζιαφέστας) με 45-34. Το Χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ίριδα (Μυρεσιώτης, Δημητρόπουλος, Σιδέρης, Αλεστάς)

Στη Σπάθη Παμπαίδων η Αρκτεία (Μυλωνάς, Πάγκαλος, Πρίφτης, Ταξόπουλος) σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα επιβλήθηκε της ΑΕΚ (Βιδάλης, Καραγιώργος, Ισμαγκίλοβ, Αλιφραγκής) με 45-41. Την τρίτη θέση κατέκτησε ο Απόλλων Βριλησσίων (Β. Πρεδάρης, Χ. Πρεδάρης, Κρούσκος, Χατζόπουλος )

Στο Ξίφος Μονομαχίας Παγκορασίδων ο Μέγας Αλέξανδρος Θεσσαλονίκης (Καμπουρίδου, Αντωνιάδου, Ι. Κορταρά, Ε. Κορταρά) αναδείχτηκε πρωταθλητής Ελλάδος. Στον τελικό επιβλήθηκε με 45-37 της Καρδιανής (Τσολάκη, Κότσαλη, Κολέτσου), ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ιριδα (Λουκή, Κριτούλη, Ροδοπούλου, Οικονόμου)

Στη Σπάθη Παγκορασίδων η ΑΕΚ (Κωνσταντακοπούλου,Μαυρικάκη, Γαζεπίδη, Βλάχου) απέδειξε την ανωτερότητά της και επιβλήθηκε του Απόλλωνα Βριλησσίων (Καρακώστα, Στηροπούλου, Τριανταφύλλη, Πανονίδου) με 45-35. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Πανελλήνιος (Χατζηκωνσταντίνου , Ιωαννίδου, Βώγου)

«Ελληνικός εμφύλιος στη Γαλλία»

Οι παρουσίες των Ελλήνων αθλητών στο εξωτερικό ήταν... μέτριες! Την καλύτερη πορεία την έκανε η Αριάννα Σακελλαρίου. Στο Ντουρντάν της Γαλλίας διεξήχθη το Κύπελλο Κόσμου στη Σπάθη Νέων Γυναικών και η Σακελαρίου κατέλαβε την 22η θέση. Στη φάση των 32 έχασε πολύ δύσκολα από την Ουγγαρέζα Κελεσένι με 15-12. Αξίζει να σημειωθεί ότι στους 64 είχαμε ελληνικό εμφύλιο, καθώς η Σακελαρίου αντιμετώπισε την Γκουντούρα. Η πρώτη επιβλήθηκε με 15-9 και υποχρέωσε την Γκουντούρα να περιοριστεί στην 49η θέση.

Στη Μπρατισλάβα/ Σλοβακία διεξήχθη το Ευρωπαϊκό τουρνουά Εφήβων Νεανίδων. Από την πολυπρόσωπη ελληνική αποστολή έλειψε η διάκριση. Ο Στάντσιος στο ξίφος Ασκήσεως τερμάτισε στην 109η θέση σε 128 συμμετοχές. Στο Ξίφος μονομαχίας ο Φιλιππούσης αναδείχτηκε 159ος, ο Παναγιωτακόπουλος 199ος σε 247 αθλητές. Στις γυναίκες στο Ξίφος Μονομαχίας η Παναγιωτακοπούλου τερμάτισε στην 202η θέση, η Σταραντζή στην 215η θέση, και η Μαντζάνα 231 σε 238 αθλήτριες.

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib