Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε

το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων Νεανίδων. Η συμμετοχή ήταν τεράστια και έφτασε συνολικά τους 366 αθλητές και αθλήτριες. Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε διεξήχθη το Ξίφος Ασκήσεως και οι αγώνες είχαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Ο Βασίλης Στάντσιος και η Μαρία Χαλδαίου ανέβηκαν στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου και στέφθηκαν πρωταθλητές Ελλάδος.

 

Στους Έφηβους συμμετείχαν 56 αθλητές και ο Βασίλης Στάντσιος (Αθηναϊκός) ήταν ο μεγάλος νικητής. Στον τελικό θριάμβευσε απέναντι στον Ραφαήλ Σούλιο (ΑΟΞ Αιγάλεω) κι επιβλήθηκε με 15-4. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι :Δημήτρης Φατούρος (ΠΓΣ) και Στέργιος Χριστόπουλος (Μέγας Αλέξανδρος Κορδελιού)

Στα ομαδικά ο ΑΟΞ Αιγάλεω (Ανδριόπουλος, Σούλιος, Μαυρίδης, Γιαννός) σε έναν συναρπαστικό τελικό επιβλήθηκε του Αθηναϊκού (Αργυρόπουλος, Στάντσιος, Δ. Κίβαρης, Πισκοτάκης) με 45-37. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Πανελλήνιος (Κρητίδης, Παναγόπουλος, Φατούρος, Κονδύλης)

Στις Νεανίδες η Μαρία Χαλδαίου (ΑΟΞ Αιγάλεω) επιβεβαίωσε το ρόλο του φαβορί και κέρδισε στον τελικό την Μαρία Πλιώτα (ΑΟΞ Αιγάλεω) με 15-5. Την Τρίτη θέση μοιράστηκαν οι Μαρία Δεσύλλα (ΛΟ Αιγάλεω) και Ευαγγελία Χαϊτογλου (ΑΟΞ Αιγάλεω). Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ο ΑΟΞΑ είχε τρεις αθλήτριες στο βάθρο. Συνολικά αγωνίσθηκαν 43 αθλήτριες.

Στα ομαδικά ο ΑΟΞ Αιγάλεω (Χαΐτογλου, Χαλδαίου, Πλιώτα, Μ. Παντελή) δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα και επιβλήθηκε του Λ.Ο. Αγιάλεω (Μαρκαντονάκη, Δεσύλλα, Ελ. Παντελή, Παναγιωτοπούλου) με 45-22. Την Τρίτη θέση κατέλαβαν η Α.Λ. Χανίων (Μπομπολάκη, Παπαδουλάκη, Μαρκαντωνάκη, Μανουδάκη).

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib