Με στόχο τη διάκριση η Βάσω Βουγιούκα βρίσκεται από σήμερα στο Βέλγιο

για να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο σπάθης Γυναικών. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, όπως απέδειξε και στο κύπελλο Ακρόπολις έχει μεγάλες φιλοδοξίες κι ευελπιστεί να ανέβει στο βάθρο. Η διοργάνωση είναι πολύ υψηλού επιπέδου και η Βουγιούκα θέλει καλή θέση, προκειμένου να επωφεληθεί στο παγκόσμιο ράκινγκ λιστ! Στη Γάνδη θα βρεθούν επίσης η Ζωή Βάχλας και η Μαρίνα Παΐζη, όπου θα διεκδικήσουν την είσοδό τους στο ταμπλό, καθώς κι ο προπονητής Γκάμπριελ Ντούτσια.
Ελληνική εκπροσώπηση θα υπάρχει και στο Κύπελλο κόσμου Σπάθης ανδρών που θα διεξαχθεί στη Βαρσοβία, καθώς θα συμμετάσχει ο Γιώργος Τσουρούτας

 

Ολοκληρώνεται το Κύπελλο Χειμώνα

Στην εγχώρια δραστηριότητα θα διεξαχθεί το Σάββατο το Κύπελλο Χειμώνα Ανδρών- Γυναικών στη Σπάθη και το Ξίφος Ασκήσεως. Είναι το δεύτερο μέρος του θεσμού, καθώς το Κύπελλο Χειμώνα στο Ξίφος Μονομαχίας είχε διεξαχθεί τον Ιανουάριο. Οι συμμετοχές για μία ακόμη φορά αναμένονται πολλές και θα ξεπεράσουν τις 130.

Όλα έτοιμα για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Η αντίστροφη μέτρηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στο Μάριμπορ της Σλοβενίας από τις 24/2 έως τις 5/3, έχει αρχίσει. Η ελληνική εκπροσώπηση θα είναι μεγάλη, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλα τα όπλα, πέραν του ξίφους μονομαχίας Νεανίδων η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί και στα ομαδικά! Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα περιλαμβάνει όλα τα όπλα στις ηλικιακές κατηγορίες Εφήβων – Νεανίδων και Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών.

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib