Για ένα χτύπημα η Βάσω Βουγιούκα δεν κατάφερε να συνεχίσει την πορεία της προς το βάθρο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σπάθης Γυναικών που διεξήχθη στο Βέλγιο. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια γνώρισε την ήττα στη φάση των 16 από την Μίκινα (Αζερμπαϊτζάν) με 15-14. Όπως είχε συμβεί και στο κύπελλο Ακρόπολις (σ.σ. είχε χάσει για ένα χτύπημα στην 8αδα από την Βόζνιακ), έτσι και στη Γάνδη δεν κατάφερε στις λεπτομέρειες να πάρει την πρόκριση, που θα τις έδινε βάσιμες ελπίδες για ένα μετάλλιο. Η Βουγιούκα που ξεκίνησε κατευθείαν στο ταμπλό. Κέρδισε στο γύρο των 64 την Πάστερνακ (Πολωνία) με 15-10, ενώ στις 32 κατέβαλε την αντίσταση της Σεό (Κορέα) με 15-11.
Στις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές η Μαρίνα Παϊζη κληρώθηκε στον 18ο όμιλο και σημείωσε 3 νίκες και ισάριθμες ήττες, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στα νοκ άουτ. Εκεί, όμως έχασε πολύ δύσκολα από την Κόβερ (Ουγγαρία) με 15-13.
Η Ζωή Βάχλας ήταν στον 3ο όμιλο και σημείωσε δύο νίκες και 4 ήττες και δεν κατάφερε να προκριθεί. Πάντως στάθηκε κι άτυχη, καθώς έκανε δύο οριακές ήττες με 5-4 που αν είχε κερδίσει, έστω το ένα παιχνίδι θα έπαιρνε την πρόκριση
Στη τελική κατάταξη η Βουγιούκα τερμάτισε 9η και πήρε 8 βαθμούς για το παγκόσμιο ράκινγκ λιστ. Η Παΐζη κατέλαβε την 110η και η Βάχλας την 121η σε σύνολο 168 αθλητριών. Τις τρεις αθλήτριες καθοδήγησε ο προπονητής Γκάμπριελ Ντούτσια.

Τα βλέμματα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Η καρδιά της ξιφασκίας από αύριο και για 10 μέρες θα χτυπάει στο Μάριμπορ της Σλοβενίας. Εκεί όπου θα πραγματοποιηθεί το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών και Εφήβων – Νεανίδων σε όλα τα όπλα!
Η ελληνική αποστολή θα είναι πολυπρόσωπη, ενώ θα αγωνιστεί με πλήρεις ομάδες σε όλα τα όπλα, πέραν του ξίφους μονομαχίας Νεανίδων, όπου δεν θα συμμετάσχει στα ομαδικά. Το πρώτο γκρουπ της ελληνικής αποστολής αναχώρησε σήμερα.

Η Σπάθη Εφήβων θα διεξαχθεί στις 26 τα ατομικά και στις 28 τα ομαδικά και θα αγωνιστούν οι : Ιάσωνας Κοντοχρίστος, Βασίλης Κακαριάρης, Βαγγέλης Καλομοίρης, Γιώργος Πάγκαλος.

Η Σπάθη Νεανίδων θα διεξαχθεί στις 24 του μηνός τα ατομικά και στις 27 τα ομαδικά. Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν οι Μαρία Γεωργία Χούρι, Μαλία – Λάουρα Κριζέτιγκ, Ασημίνα Γκιώνη, Αθηνά – Ελένη Ψωφάκη.

Το ξίφος Ασκήσεως Εφήβων θα διεξαχθεί στις 24 (ατομικά) και 27 (ομαδικά) και θα αγωνιστούν οι : Γιάννης Ανδριόπουλος, Δαμιανός Μαυρίδης, Ραφαήλ-Απόστολος Σούλιος, Βασίλης Στάντσιος.

Το Ξίφος Ασκήσεως Νεανίδων θα διεξαχθεί στις 25 (ατομικά) και 28 (ομαδικά) και την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν οι : Ευαγγελία Χαΐτογλου, Μαρία – Ελένη Χαλδαίου, Μαδία Δεσύλλα, Σταματία Παναγιωτοπούλου.

Στο Ξίφος μονομαχίας Εφήβων που θα διεξαχθεί στις 25 (ατομικά) και στις 27 (ομαδικά) θα αγωνιστούν οι Αστέριος Τσώκας, Γιώργος Κενδέρης Γιάννης Φιλιππούσης.

Στο Ξίφος Μονομαχίας Νεανίδων (26 Φεβρουαρίου) η Ελλάδα θα συμμετάσχει μόνο στα ατομικά με τις αθλήτριες Θεοδώρα Μολυβίδου, Ζωή Μοσχοπούλου, Περδεφόνη – Ειρήνη Πανταζίδη.

Οι προαναφερθέντες αθλητές αποτελούν το πρώτο γκρουπ της ελληνικής αποστολής και συνοδεύονται από τους προπονητές: Έλλη Τσολακίδου, Θανάσης Δελενίκας, Πέτρος Τσώκας.

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib