Μοναδική ευκαιρία να ανέβει στο βάθρο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Μόσχας έχασε η Βάσω Βουγιούκα. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια που ήταν εντυπωσιακή, καθ' όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος, ηττήθηκε στις λεπτομέρειες στην οχτάδα. Στο καθοριστικό παιχνίδι στα προημιτελικά δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Αννα Μάρτον (Ουγγαρία) και γνώρισε την ήττα με 15-12. Για να φτάσει έως την 8αδα απέκλεισε διαδοχικά από τις «64» την Γαλλίδα Μπρουνέτ με 15-9, την Γερμανίδα Λίμπαχ με 15-10 και στις 16 απέκλεισε μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι την Αμερικανίδα Βόζνιακ με 15-14. Η Βουγιούκα αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 10-4 έδειξε χαρακτήρα και κέρδισε με οριακή διαφορά για να κατακτήσει τελικά την 6η θέση.

Στις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές η Μαρίνα Παΐζη πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση κι έφτασε ένα γύρο πριν το ταμπλό των 64. Στον όμιλο σημείωσε 4 νίκες και 2 ήττες και στο νοκ άουτ αντιμετώπισε την Ζωή Βάχλας και επιβλήθηκε με 15-10. Η Βάχλας από τον όμιλο πέρασε με 2 νίκες και 4 ήττες.

Στη σπάθη Ανδρών αγωνίστηκε ο Βαγγέλης Μπούκας. Στον όμιλο σημείωσε 2 νίκες και 4 ήττες. Στο πρώτο νοκ άουτ επιβλήθηκε του Τούρκου Αντ με 15-6, ενώ στο καθοριστικό παιχνίδι για να μπει στο ταμπλό των 64 έχασε πολύ δύσκολα από τον Γάλλο Μεντάτ με 15-11.

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib