Σπουδαίες εμφανίσεις πραγματοποίησαν

οι Ελληνες αθλητές στο εξωτερικό! Ο Στέργιος Τσώκας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Εφήβων που διεξήχθη στην Τουρκία όπου και αναδείχθηκε ο μεγάλος πρωταγωνιστής, καθώς ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Ο αθλητής του ΟΞΙΦ έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και πήρε την 3η θέση ανάμεσα σε 81 αθλητές. Στην ίδια διοργάνωση ο Αλέξανδρος Γκώγκος κατέλαβε την 6η θέση και ο Φίλιππος Γκώγκος την 13η.

 

Στην Τιμισοάρα/Ρουμανία πραγματοποιήθηκε το Κύπελλο Νέων στο Ξίφος Ασκήσεως. Σε μία διοργάνωση πολύ υψηλού επιπέδου, καθώς συμμετείχαν οι κορυφαίες αθλήτριες της κατηγορίας η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου κατέλαβε την 32η θέση ανάμεσα σε 114 αθλήτριες. Η Μαρία Παπαδοπούλου πήρε την 97η.
Στο Ζρένιανιν/Σερβία διεξήχθη το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Εφήβων – Νεανίδων στο Ξίφος Μονομαχίας. Συνολικά αγωνίστηκαν 57 αθλήτριες και την καλύτερη πορεία για την Ελλάδα έκανε η Μαρία Κεβρεκίδου που κατέλαβε την 14η θέση. Από εκεί και πέρα η Αλεξάνδρα Χατζηιωάννου πήρε την 31η, η Ζωή Μοσχοπούλου την 37η, η Ελένη Ντώνου την 42η και η Βασιλεία Χατζάρα την 44η

Τέλος, στη Βουδαπέστη/Ουγγαρία πραγματοποιήθηκε το Ευρωπαϊκό κύπελλο Σπάθης Νεανίδων. Η ΑΕΚ (Ασημίνα Γκιώνη και Αθηνά Ψωφάκη) στα ομαδικά συγκρότησε ομάδα με την Τουρκία και κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο! Στα ατομικά η Γκιώνη κατέλαβε την 59η θέση και η Αθηνά Ψωφάκη την 91η σε 194 αθλήτριες.

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib