Συγκλονιστικούς αγώνες προσέφερε το Κύπελλο Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών στο ξίφος Ασκήσεως και στη Σπάθη. Οι αγώνες προσέφεραν μοναδικό θέαμα και οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 120. Κυπελλούχοι στέφθηκαν οι Δημήτρης Φατούρος, Μιχάλης Σιάλτσης, Δώρα Γκουντούρα και Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου.
Στο Ξίφος Ασκήσεως Νέων Ανδρών ο Δημήτρης Φατούρος (ΠΓΣ) επιβλήθηκε 14-11 του Δαμιανού Μαυρίδη (ΑΟΞ Αιγάλεω). Την τρίτη θέση μοιράστηκαν οι Γιάννης Ανδριόπουλος (ΑΟΞ Αιγάλεω) και Ραφαήλ Σούλιος (ΑΟΞ Αιγάλεω)
Στη Σπάθη  Νέων Ανδρών διεξήχθη ο πιο εντυπωσιακός τελικός. Ο Μιχάλης Σιάλτσης (ΓΕ Φλώρινας) κέρδισε τον Αλέξανδρο Δούκα (ΠΓΣ) με 15-14. Το χάλκινο μετάλλιο φόρεσαν στο στήθος οι: Ιάσονας Αριανούτσς (ΠΓΣ) και Ιάσονας Κοντοχρήστος (Απόλλων Βριλήσσιων).
Στη Σπάθη Νέων Γυναικών η υπόθεση ήταν της... ΑΕΚ. Ολες οι αθλήτριες που ανέβηκαν στο βάθρο αγωνίζονται με τα «κιτρινόμαυρα». Η Δώρα Γκουντούρα κέρδισε στον τελικό 15-9 την Αθηνά Ψωφάκη. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι: Κλαίρη Μπένου και Μαρία Φραγκοζίδη.
Στο Ξίφος Ασκήσεως Νέων Γυναικών ο ΑΟΞ Αιγάλεω πανηγύρισε και τα 4 μετάλλια. Το χρυσό κατέκτησε η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου, η οποία κέρδισε την Μαρία Χαλδαίου με 15-12 στον τελικό. Τρίτες αναδείχτηκαν οι: Ευθυμία Παντελή και Ευαγγελία Χαΐτογλου.

Στις εμφανίσεις των Ελλήνων στο εξωτερικό, Στο Πλόβντιβ/ Φιλιππούπολη όπου διεξήχθη το Παγκόσμιο Κύπελλο Σπάθης Νέων ο Μάριος Γιακουμάτος κατέλαβε την 53η θέση σε 145 αθλητές.
Στη Βόννη/ Ευρωπαϊκό Κύπελλο στο ξίφος μονομαχίας ο Στέργιος Τσώκας ήρθε 67ος , ο Φίλιππος Γκόγκος 74ος και ο Αλέξανδρος Γκόγκος 88ος στους 225 αθλητές. Στα ομαδικά κατέλαβαν την 8η θέση.

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib