Η ελληνική ξιφασκία ζει μοναδικές στιγμές! Η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου έφερε απέραντη χαρά στους λάτρεις του αθλήματος,

καθώς εξασφάλισε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Στο Προολυμπιακό τουρνουά της Πράγας ήταν… συγκλονιστική και σε ένα ματς για γερά νεύρα πήρε την πρόκριση και ταυτόχρονα έδωσε την ευκαιρία στην Ελλάδα να συμμετάσχει στο Ρίο με δύο αθλήτριες!

 

Στους ομίλους η Κοντοχριστοπούλου προκρίθηκε με τρεις νίκες και ισάριθμες ήττες και πέρασε στο ταμπλό των 16. Εκεί αντιμετώπισε την Σρέιμπερ (Σουηδία) και την κέρδισε με 15-9 και προκρίθηκε στα προημιτελικά.

Ο αγώνας αυτός ήταν ο… τελικός, καθώς αν κέρδιζε θα έπαιρνε και το εισιτήριο για το Ρίο. Αντίπαλος της η Σεπάρντ (Αγγλία). Υστερα από τα τρία τρίλεπτα το σκορ ήταν ισόπαλο 7-7, αλλά η Κοντοχριστοπούλου είχε το αβαντάζ. Στο έξτρα λεπτό δεν πήρε η Σέπαρντ κάποιο σημείο κι έτσι η Κατερίνα εξασφάλισε την πρόκριση για το Ρίο!!!

Πλέον μετά τη Βάσω Βουγιούκα η Ελλάδα θα έχει δύο αθλήτριες στους Ολυμπιακούς Αγώνες, κάτι που ασφαλώς πρόκειται για μοναδική επιτυχία!

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib