Οι επιτυχίες για την Κατερίνα Κοντχριστοπούλου συνεχίζονται. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Γυναικών στο Ξίφος Ασκήσεως που πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Εδειξε, για μια ακόμη φορά, ότι είναι αθλήτρια υψηλού επιπέδου και θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Στον όμιλο ξεκίνησε λίγο μουδιασμένα και πέτυχε δύο νίκες και τέσσερις ήττες. Στο γύρο των «64» πέρασε χωρίς αγώνα. Στις «32» αντιμετώπισε την Κορμού (Ρουμανία) και την κέρδισε με 15-6. Στις «16» επικράτησε με 15-10 της Τουρκάν (ΠΓΔΜ) και πήρε την πρόκριση για την οχτάδα. Εκεί ήθελε τη νίκη για να μπει στα μετάλλια. Αντίπαλός της η Σενιούτα (Ουκρανία), αλλά επιβλήθηκε με 15-6 και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο βάθρο. Στα ημιτελικά αντιμετώπισε την Λελέικο (Ουκρανία) και λύγισε με 15-10.

Από εκεί και πέρα αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία και της Μαρίας Χαλδαίου. Η αθλήτρια του ΑΟΞ Αιγάλεω κατέλαβε την 7η θέση στη διοργάνωση. Στο καθοριστικό παιχνίδι για την είσοδό της στα μετάλλια έχασε από την Μπόλντορ (Ρουμανία) με 15-6.

Στις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές η Μαρία Δεσύλλα κατέλαβε την 17η θέση, Ευαγγελία Χαΐτογλου την 19η και η ευθυμία Παντέλη την 27η.

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib