Με πολλά όνειρα και φιλοδοξίες αναχώρησε η ελληνική αποστολή της Ξιφασκίας για το Ρίο. Για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του αθλήματος η ξιφασκία, θα εκπροσωπηθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες με δύο αθλητές. Η Βάσω Βουγιούκα και η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου θα αγωνιστούν στις 8 και 10 Αυγούστου αντίστοιχα και θα «κυνηγήσουν» τα όνειρά τους. Στη Βραζιλία ταξίδεψαν επίσης οι προπονητές Γκάμπριελ Ντούτσια και Ελλη Τσολακίδου και ο πρόεδρος της ΕΟΞ και γενικός γραμματέας της ΕΟΕ Μανώλης Κατσιαδάκης.

Η Βάσω Βουγιούκα τόνισε πως όνειρό της είναι η κατάκτηση ενός μεταλλίου: «Είμαι πολύ χαρούμενη που θα συμμετάσχω για δεύτερη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Θέλω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Φυσικά και σκέφτομαι το μετάλλιο και θα προσπαθήσω να το διεκδικήσω. Μου έχει μείνει από το Λονδίνο απωθημένο, που έχασα το μετάλλιο άδικα», τόνισε αρχικά η Βουγιούκα και αναφερόμενη για το γεγονός ότι δεν είναι φαβορί σχολίασε: «Το άγχος δεν θα το έχω εγώ. Θα βαραίνει τις άλλες αθλήτριες. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν είναι μία απλή διοργάνωση και θα γίνουν πολλές εκπλήξεις. Από τεχνικής άποψης είμαι σε εξαιρετική κατάσταση κι ευελπιστώ να έχω μία καλή πορεία».
Από τη μεριά της η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα της και ήδη η πρόκρισή της στο Ρίο αποτελεί μεγάλη επιτυχία. «Είμαι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Θέλω να ζήσω την κάθε στιγμή των Ολυμπιακών Αγώνων έντονα. Στόχος μου είναι να κερδίσω. Θέλω να σημειώσω νίκες στο Ρίο. Αν καταφέρω και περάσω στα νοκ άουτ θα είμαι ευχαριστημένη».

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib