Οι συγκινήσεις που προσφέρει απλόχερα η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου

δεν σταματάνε! Μετά την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, έδειξε ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο. Η σκληρή προπόνηση και το πλούσιο ταλέντο της φέρουν αποτελέσματα. Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ξίφους Ασκήσεων Νεανίδων που διεξήχθη στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πραγματοποίησε μεγάλες εμφανίσεις κι έφτασε μία ανάσα από το μετάλλιο!
Στον όμιλο πέρασε με τέσσερις νίκες σε πέντε αγώνες. Στη φάση των «64» κέρδισε με 15-3 τη Λι (Ιρλανδία). Στις «32» επικράτησε με 15-12 της Τσούγι (Ιαπωνία), ενώ στην επόμενη φάση επικράτησε της Μπερτιέ (Σιγκαπούρη) εξασφαλίζοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά. Εκεί αντιμετώπισε την Παζτόρ από την Ουγγαρία και ήθελε τη νίκη για να εξασφαλίσει το μετάλλιο. Παρά την εξαιρετική της εμφάνιση, όμως, δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε με 15-9 καταλαμβάνοντας έτσι την 6η θέση σε 83 αθλήτριες.

 

       Στην εσωτερική διοργάνωση πραγματοποιήθηκε το Κύπελλο Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών στο Ξίφος Μονομαχίας. Κυπελλούχοι Ελλάδας στέφθηκαν οι Γιάννης Φιλιππούσης και Ειρήνη Καραμπίνη, σε μία διοργάνωση που συμμετείχαν περίπου 100 αθλητές και αθλήτριες.
Στους Νέους Ανδρες ο Γιάννης Φιλιππούσης (Οδυσσέςα Χαλανδρίου) αντιμετώπισε τον Γιάννη Μαρκόπουλος (ΟΣΑ) στον τελικό και επικράτησε με 15-7, κατακτώντας έτσι το χρυσό μετάλλιο. Στην τρίτη θέση βρέθηκαν οι: Θοδωρής Αβραμίδης (Μέγας Αλέξανδρος Κορδελιού), Θοδωρής Τσακιράκης (Αθλητική λέσχη Μεσσαράς).
Στις Νέες Γυναίκες η υπόθεση ήταν... «οικογενειακή», καθώς και οι τέσσερις αθλήτριες που ανέβηκαν στο βάθρο ανήκουν στην Ιριδα. Στον τελικό η Ειρήνη Καραμπίνη επικράτησε οριακά με 6-5 της Νεφέλης  Ροδοπούλου και ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου. Το χάλκινο μετάλλιο μοιράστηκαν οι Κωνσταντίνα Νικολοπούλου και Μαρία Χαντζή.

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib