Μία ανάσα από το μετάλλιο έφτασε η Βάσω Βουγιούκα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σπάθης που διεξήχθη στη Βενεζουέλα. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια τερμάτισε στην 5η θέση και συνολικά πήρε 14 βαθμούς. Στο κρίσιμο παιχνίδι για τα μετάλλια η Βουγιούκα γνώρισε την ήττα με 15-13 από τη Γαλλίδα Σαρλότ Λεμπάχ. Για να φτάσει έως την 8αδα είχε αποκλείσει διαδοχικά τις αθλήτριες: Μαρίσα Πόνιχ από τον Καναδά (15-5), Ντάρια Σνάιντερ από την Αμερική 15-6 και την Ισπανίδα Λάιλα Βίλα με 15-9.Η οχτάδα ήταν ο πρωταρχικός της στόχος, αλλά σίγουρα η Βουγιούκα θα μπορούσε να μπει στα μετάλλια. Πλέον η Ελληνίδα πρωταθλήτρια στρέφει την προσοχή της στις επόμενες διοργανώσεις.

Έκανε την υπέρβαση η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου

Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στην πρώτη της χρονιά στην κατηγορία Junior η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου έδειξε ότι έχει όλο το μέλλον μπροστά της. Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ξίφος Ασκήσεων που διεξήχθη στο Μπόχουμ της Γερμανίας η Ελληνίδα πρωταθλήτρια στη φάση των 64 κέρδισε με 11-10 τη Ρωσίδα Μαρτιάνοβα η οποία είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στο Nanjing. Ένα αποτέλεσμα που προκάλεσε αίσθηση, αλλά και αποτέλεσε μία άτυπη ρεβάνς για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια η οποία στην Κίνα είχε χάσει από την Μαρτιάνοβα. Στη φάση των 32 η Κοντοχριστοπούλου έχασε με 15-11 από την Ιταλίδα Ροσίνι, αλλά η ελληνική αποστολή είχε πολλά παράπονα από τον Γερμανό διαιτητή και μεταφέρθηκαν και στη διεύθυνση των αγώνων από την κα Τσολακίδου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κατερίνα σημείωσε και δύο νίκες στους ομίλους.

Όλο το μέλλον τους ανήκει!

Με μελλοντικούς πρωταθλητές γέμισε το Σάββατο (1/11) το ΟΑΚΑ, καθώς πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες ανάπτυξης Παμπαίδων-Παγκορασίδων. Συνολικά αγωνίστηκαν πάνω από 130 παιδιά κι έδειξαν πόσο πολύ αγαπούν την ξιφασκία!
Αναλυτικά οι νικητές σε κάθε κατηγορία:
Σπάθη Παγκορασίδων 8-10: 1η Χριστίνα Ιωαννίδου (ΠΓΣ), 2η Αντωνία – Αργυρώ Παπαθεοδώρου (Αρκτεία), 3ες Βασιλική Θεοδώση (ΑΕΚ), Κωνσταντίνα Κεφαλα (Αρκτεία)
Σπάθη 11-13: 1η Ελευθερία Τριανταφύλλου (Απόλλων Βριλησσίων), 2η Αθηναΐς Μαυρικάκη (ΑΕΚ), 3ες Μαρία Βαμβακούρη (Απόλλων Βριλησσίων), Μαρία Χατζησαββίδη (Αρκτεία)
Σπάθη Παμπαίδων 8-10: 1ος Βασίλης Χατζηχρήστος (Κωστέας Γείτονας), 2ος Συνοδινός Πασχαλιδίογλου (Καρδιανή), 3οι Δαυίδ Μαντζαρίδης (ΟΞΓλυφλαδας), Βασίλης Πρεδάρης (Απόλλων Βριλησσίων)
Σπάθη Παμπαίδων 11-13: 1ος Αγγελος Πάγκαλος (Αρκτεία), 2ος Χαράλαμπος Πρεδάρης (Απόλλων Βριλησίων), 3οι Ιωάννης Πρίφτης (Αρκτεία), Κωνσταντίνος Μυλώνας (Αρκτεία)
Ξίφος Μονομαχίας Παμπαίδων: 1ος Θοδωρής Αβραμίδης (Ηρακλής Θεσσαλονίκης), 2ος Σταύρος Σιδέρης (Ίριδα), 3οι: Αλέξανδρος Μπουγάτσος (Κολλέγιο Νέου Ηρακλείου), Χρήστος Μουρίκης (Οδυσσέας Χαλανδρίου)
Ξίφος Μονομαχίας Παγκορασίδων: 1η Ευριδίκη Κολέτσου (Καρδιανή), 2η Παρασκευή Φιλιππούση (Οδυσσέας Χαλανδρίου), 3ες Στέλλα Κριτούλη (Ίριδα), Νεφέλη Ροδοπούλου (Ίριδα)

 

 



 

ΟΛΥΜΠΙΑ 2022

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib