Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε η ελληνική παρουσία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ξιφασκίας στο Κάιρο της Αιγύπτου χάρη στη γυναικεία ομάδα σπάθης που κατέκτησε την 10η θέση και έγραψε ιστορία για τη χώρα μας.

 Η τρομερή πορεία των Γεωργιάδου, Γκουντούρα, Παΐζη και Μπένου ξεκίνησε κόντρα στην Ουκρανία, μια δυνατή ομάδα που είχε αποκλείσει την Ελλάδα στο δεύτερο γύρο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και τελικά είχε πάρει την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο. Αυτή φορά το σκορ ήταν 45-35 υπέρ της Ελλάδας που πήρε τη ρεβάνς. Στο δεύτερο γύρο τα κορίτσια μας κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την ισχυρή Ιταλία (Νο3 στην παγκόσμια κατάταξη) και τελικά ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες με 45-42. Στο ταμπλό για τις θέσεις 9-16 νίκησαν κατά σειρά τη Βουλγαρία με 45-41 και το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, τη Νότια Κορέα, με 45-29. Με εξασφαλισμένη την παρουσία στη δεκάδα, η Εθνική πήρε θέση στην πίστα κόντρα στον Καναδά για την 9η θέση, ηττήθηκε όμως πάλι οριακά με 45-42 και κλείδωσε εν τέλει τη 10η θέση στο σύνολο. 

Η Εθνική σπάθης στο Κάιρο σημείωσε την  καλύτερη εμφάνιση ελληνικής ομάδας την τελευταία 20ετία σε παγκόσμιο πρωτάθλημα ξιφασκίας ανδρών/γυναικών και αναμένεται να βελτιώσει αισθητά τη θέση της στην παγκόσμια κατάταξη από την 21η που βρισκόταν πριν το πρωτάθλημα της Αιγύπτου. Η εμφάνιση αυτή δικαιώνει τον ομοσπονδιακό προπονητή Θανάση Δελενίκα που έκανε προσπάθεια για τη σύσταση και την οικονομική στήριξη ομάδας σπάθης γυναικών με στόχο την Ολυμπιακή πρόκριση το 2024 στο Παρίσι. Η έναρξη της περιόδου Ολυμπιακής πρόκρισης θα βρει την Ελλάδα σε περίοπτη θέση στο παγκόσμιο στερέωμα του ομαδικού της σπάθης.

 

Δελτία τύπου

 



 

ΟΛΥΜΠΙΑ 2022

Κύπελλο Ακρόπολις 2024

COUPE_ACROPOLIS__LOGO_2012

Invitation - Acropolis Cup 2024

Live Acropolis Cup 2024 
Results - Αποτελέσματα 2024

Υφυπουργείο Αθλητισμού

MINISTRY OF SPORTS 01 HEL JPG3b

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib