Για ακόμα μία φορά η Ελλάδα είχε πολύ καλές παρουσίες στα ευρωπαϊκά κύπελλα εφήβων/νεανίδων (U17) στην Βουδαπέστη και την Κοπεγχάγη.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΞΙΦΟΥΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ Ε/Ν (U17) – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (ΟΥΓΓΑΡΙΑ)

Η Σταυρίνα Γαρυφάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω) αγωνίστηκε την Κυριακή 27/11 στο 5ο της ευρωπαϊκό κύπελλο ξίφους ασκήσεως νεανίδων. Με 6 νίκες στον προκριματικό γύρο πέρασε εύκολα στο κυρίως ταμπλό. Πέρασε με bye τον γύρο των 256 και στη συνέχεια νίκησε κατά σειρά την Τσέχα Illekova (15-7), την Ιταλίδα Gabola (15-14) και την Πολωνή Wojtas (15-4). Στη μάχη για την είσοδο στον προημιτελικό ηττήθηκε από την Ισραηλινή Koren με σκορ 15-14 με αποτέλεσμα να πάρει την 9η θέση σε σύνολο 270 αθλητριών. Για ακόμα μία φορά η Ελληνίδα έδειξε ότι συγκαταλέγεται στις καλύτερες αθλήτριες της Ευρώπης και του κόσμου στην κατηγορία των νεανίδων. Η Ιταλίδα Collini, η Ισραηλινή Koren και η Ουγγαρέζα Kollar που κατέκτησαν την 6η, την 7η και την 8η θέση ήταν οι τρεις Ευρωπαίες που την πέρασαν στην κατάταξη της Βουδαπέστης, καμία όμως δεν την απειλεί στην κορυφή της ευρωπαϊκής κατάταξης. Με τους 24 βαθμούς που εξασφάλισε στην ουγγρική πρωτεύουσα έφτασε τους 268 βαθμούς και η Ισραηλινή Kuritzky που την καταδιώκει έχει 185 βαθμούς.

Αναλυτικά αποτελέσματα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΞΙΦΟΥΣ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑΣ Ε/Ν (U17) – ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ (ΔΑΝΙΑ)

Πολύ καλή παρουσία έκανε και το ομαδικό του ξίφους μονομαχίας με τους Κωνσταντίνο Καραμπάση (ΑΟ Αρίστων Παιανίας), Παναγιώτη Θεοδωρόπουλο (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) και Νίκο Πασσιά (ΑΑ Ιωαννίνων). Ως το Νο7 της αρχικής κατάταξης η ελληνική ομάδα πέρασε με bye από τον γύρο των 64 και κληρώθηκε να παίξει στους 32 με τη μεικτή ομάδα αθλητών από τη Βουλγαρία, τη Σιγκαπούρη και την Ελβετία, την οποία και νίκησαν με 45-41. Στη μάχη για την είσοδο στον προημιτελικό επικράτησαν και επί της 3ης ομάδας της Ουκρανίας με 45-39 και βρέθηκαν μπροστά στην ομάδα του Ισραήλ που μόλις είχε αποκλείσει ένα από τα φαβορί, την 1η ομάδα της Ουκρανίας. Κόντρα στους Ισραηλινούς η ελληνική ομάδα ηττήθηκε με 45-32 και προχώρησε στους αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 5-8. Η γερμανική ομάδα επέλεξε να μην αγωνιστεί στους αγώνες κατάταξης και έτσι η Ελλάδα αντιμετώπισε την Τουρκία με τρόπαιο την 5η θέση, την οποία και κατέκτησε μετά από νίκη με σκορ 45-38. Η 5η θέση ανάμεσα σε 43 ομάδες είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική για τη συνέχεια της σεζόν και δίνει ελπίδες για πολύ καλές εμφανίσεις στο ομαδικό του ευρωπαϊκού και το παγκόσμιου πρωταθλήματος U17. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 8η θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης του ομαδικού στο ξίφος μονομαχίας εφήβων.

Αναλυτικά αποτελέσματα

Δελτία τύπου

 



 

ΟΛΥΜΠΙΑ 2022

Κύπελλο Ακρόπολις 2024

COUPE_ACROPOLIS__LOGO_2012

Invitation - Acropolis Cup 2024

Live Acropolis Cup 2024 
Results - Αποτελέσματα 2024

Υφυπουργείο Αθλητισμού

MINISTRY OF SPORTS 01 HEL JPG3b

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib