Χαμηλές πλεύσεις είχαμε στο «ποδαρικό» των εκπροσώπων μας στα Παγκόσμια Κύπελλα ξιφασκίας Ανδρών/Γυναικών 2013 και γενικά κάπως “μουδιασμένες” εμφανίσεις.

Συγκριτικά καλύτερα τα πήγαν οι κοπέλες μας στους αγώνες σπάθης στο Λονδίνο (135 συμ/χές), καθώς βαθμολογήθηκαν και οι δύο για την παγκόσμια κατάταξη.

  • Η Βάσω Βουγιούκα (που έπαιξε απ’ ευθείας στις «64») ήρθε 17η και πήρε 4β., γιατί πέρασε μεν από την Τσιαράγκλια/Ιταλία (15/3), αλλά αποκλείστηκε στο αγώνα 2ο νοκ άουτ από τη Βορόνικα/Ρωσία (9/15), αφού όπως ομολόγησε «ήμουνα ανέτοιμη, λόγω και της αβεβαιότητας που μεσολάβησε με την παραμονή του προπονητή μου (Ντούτσια)».
  • Η Μαρίνα Παΐζη πέτυχε μεν κι αυτή γι’ άλλη μια φορά να πλασαριστεί στις «64», αλλά δεν πήγε μακρύτερα, αφού ηττήθηκε από τη Ρωσίδα, Γαβρίλοβα (10/15) και κατατάχτηκε 56η με αντίκρισμα 2β.

Πολύ χειρότερα ήταν τα πράγματα στο Παγκόσμιο Κύπελλο ξίφους ασκήσεως Ανδρών στο Παρίσι (180 συμ/χές) για τους άπειρους (21χρονους) πρωταθλητές μας. Εκεί, λοιπόν, είχαμε στην 102η θέση τον Νίκο Κοντοχριστόπουλο (που αποκλείστηκε στο 1ο νοκ άουτ) και στην 172η τον Θοδωρή Νάκη.

Νίκησε με το σπαθί σου

nikise me to spathi sou

Copyright © 2019 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib