Ο Νίκος Κοντοχριστόπουλος και η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου ανέβηκαν για ακόμα μία φορά στο πρώτο σκαλί του βάθρου στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ξίφους ασκήσεως ανδρών και γυναικών αντίστοιχα. 

 

Ο Κοντοχριστόπουλος (ΑΟΞ Αιγάλεω) κατέκτησε τον δέκατο πανελλήνιο τίτλο της καριέρας του και η Κοντοχριστοπούλου τον έβδομο, ενώ είναι η τέταρτη φορά που κάνουν το νταμπλ στην ίδια διοργάνωση μετά το 2014, το 2019 και το 2023. Ο Κοντοχριστόπουλος είναι πλέον ο δεύτερος Έλληνας ξιφομάχος στη σύγχρονη ιστορία της ελληνικής ξιφασκίας (μετά το 1972) με τους περισσότερους ατομικούς τίτλους μετά τον Ζήση Μπαμπανάση που έχει 11 στη σπάθη και η Κοντοχριστοπούλου είναι δεύτερη στην αντίστοιχη λίστα των γυναικών μαζί με την Βάσω Βουγιούκα (2 στο ξίφος ασκήσεως, 5 στη σπάθη), πίσω μόνο από τη Λιάνα Ρεγκούκου (12 στο ξίφος ασκήσεως).

Στους άνδρες ο Κοντοχριστόπουλος είχε δύσκολη αποστολή από τον προημιτελικό, αφού αντιμετώπισε τον περσινό φιναλίστ, Γιάννη Τσιμικλή (ΓΕΦ), τον οποίο απέκλεισε με 15-9. Στον ημιτελικό νίκησε με 15-5 τον συναθλητή του στον ΑΟΞ Αιγάλεω, Αντώνη Γκούμα, ενώ στο δεύτερο ζευγάρι ο Ραφαήλ Σούλιος (ΑΞΙΑ) άφησε εκτός με 15-12 τον Δημήτρη Φατούρο (ΑΟΞ Αιγάλεω). Στον μεγάλο τελικό μεταξύ Κοντοχριστόπουλου και Σούλιου ο πρώτος επικράτησε με 15-5 και αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας για το 2024.

Στην προημιτελική φάση των γυναικών ήρθαν αντιμέτωπες η Σταυρίνα Γαρυφάλλου με την Ελένη Μπάλλου, αμφότερες του ΑΟΞ Αιγάλεω, και η πρώτη πέρασε τελικά στην επόμενη φάση με σκορ 15-10. Στα ημιτελικά η Κοντοχριστοπούλου απέκλεισε με 15-10 την Μαρία Χαλδαίου (ΑΞΙΑ) και η Γαρυφάλλου απέκλεισε με 15-7 τη Μαρία Στάμος (ΠΑΟ). Στο μεγάλο τελικό η Κοντοχριστοπούλου επικράτησε της Γαρυφάλλου με 15-5 και ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου. 

Η τελική οκτάδα του ξίφους ασκήσεως ανδρών:
1. Νίκος Κοντοχριστόπουλος (ΑΟΞ Αιγάλεω)
2. Ραφαήλ Σούλιος (ΑΞΙΑ)
3. Δημήτρης Φατούρος (ΑΟΞ Αιγάλεω)
Τ3. Αντώνης Γκούμας (ΑΟΞ Αιγάλεω)
5. Αρτέμιος Τζοβάνης (ΑΟΞ Αιγάλεω)
6. Δημήτρης Σοφράς (ΟΞ Γλυφάδας)
7. Δημήτρης Γκίκας (ΑΞΙΑ)
8. Γιάννης Τσιμικλής (ΓΕ Φλώρινας)

Αποτελέσματα

Η τελική οκτάδα του ξίφους ασκήσεως γυναικών:
1. Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου (ΑΟΞ Αιγάλεω)
2. Σταυρίνα Γαρυφάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω)
3. Μαρία Χαλδαίου (ΑΞΙΑ)
Τ3. Μαρία Στάμος (ΠΑΟ)
5. Καλλιρόη Ναΐδη (ΓΕΦ)
6. Ελένη Μπάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω)
7. Βασιλική Μέκρα (ΑΟΞ Αιγάλεω)
8. Ηλιάνα Δάρια Μπουζίκα (ΓΕΦ)

Αποτελέσματα

IMG_5223.jpg

IMG_5390.jpg

 

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib