Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε

το Κύπελλο Χειμώνα! Αθλητές και αθλήτριες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και προσέφεραν μοναδικό θέαμα. Οικογενειακή υπόθεση στο Ξίφος Ασκήσεως, Κατερίνα και Νίκος Κοντοχριστόπουλος έφτασαν έως την κορυφή. Στη σπάθη γυναικών διεξήχθη ο πιο αμφίρροπος τελικός με την Κλαίρη Μπένου να κερδίζει με οριακή διαφορά. Στη σπάθη ανδρών επιβεβαιώθηκαν τα προγνωστικά και νικητής αναδείχτηκε ο Γιακουμάτος!

 

Στο ξίφος ασκήσεως Ανδρών ο Νίκος Κοντοχριστόπουλος (ΑΟΞ Αιγάλεω) ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί και το απέδειξε στην πράξη. Επιβλήθηκε στον τελικό με 15-6 του Ιορδάνη Ηλιάδης (ΟΞΙ Φλώρινας). Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι: Δημήτρης Κίβαρης (ΑΟΟ) και Φιλοποίμην Πέτρου (Πανελλήνιος). Αγωνίστηκαν 43 αθλητές.

Στο Ξίφος Ασκήσεως Γυναικών η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου έφερε στο... σπίτι το δεύτερο χρυσό μετάλλιο, μετά τη πρωτιά του αδερφού της Νίκου. Στον τελικό κέρδισε την συμπαίκτριά της στον ΑΟΞ Αιγάλεω Μαρία Πλιώτα με 15-6. Το χάλκινο μετάλλιο φόρεσαν στο στήθος οι Αννα Παγουλάτου (Αξία) και Μαρία Χαλδαίου (ΑΟΞΑ). Συμμετείχαν 26 αθλήτριες.

Στη Σπάθη Ανδρών συμμετείχαν 25 αθλητές και το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Μάριος Γιακουμάτος (Κωστέας Γείτονας). Στον τελικό επιβλήθηκε με 15-11 του Αλέξανδρου Πολιάκοβ (Απόλλων Βριλησσίων). Τρίτοι αναδείχτηκαν οι Βαγγέλης Καλομοίρης (ΑΕΚ) και Βαγγέλης Μπούκας (Αθηναϊκή Λέσχη)

Στη Σπάθη Γυναικών διεξήχθη ο πιο αμφίρροπος τελικός που καθήλωσε όλο τον κόσμο της ξιφασκίας. Στον τελικό βρέθηκαν δύο αθλήτριες της ΑΕΚ και πολύ καλές φίλες Δώρα Γκουντούρα και Κλαίρη Μπένου. Προσέφεραν μοναδικό θέαμα και ο τελικός κρίθηκε στο τελευταίο χτύπημα! Η Μπένου ήταν πιο... αποφασισμένη κι επιβλήθηκε με 15-14 κατακτώντας την πρώτη θέση. Το χάλκινο μετάλλιο φόρεσαν στο στήθος οι Δέσποινα Γεωργιάδου (Παναθηναϊκός) και Ισμήνη Χατζηγεωργίου (Πανελλήνιος). Αγωνίστηκαν 18 αθλήτριες!

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib