Μεγαλειώδης ήταν η εμφάνιση την Εθνικής ομάδας

 στα ομαδικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Σπάθης Γυναικών που συνδιοργανώνουν η Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας κι ο ΟΠΑΝΔΑ του Δήμου Αθηναίων.

 

Τα κορίτσια του Γκάμπριελ Ντούτσια έκαναν την μεγάλη έκπληξη και απέκλεισαν το Μεξικό, ενώ βρέθηκαν μία ανάσα από τα προημιτελικά.

Οι Βουγιούκα, Γκουντούρα, Βάχλας και Παΐζη έδειξαν ότι διαθέτουν πολύ μεγάλη ποιότητα. Παρά το γεγονός ότι αντιμετώπιζαν το Μεξικό που ήταν σαφώς ανώτερο, τα κορίτσια μας υπερέβαλαν εαυτό και κέρδισαν με 45-41.

Στις 16 βρέθηκαν απέναντι από μία ακόμη μεγάλη δύναμη του χώρου της Ξιφασκίας. Η Πολωνία, μπορεί να ήταν το φαβορί, άλλα η Εθνική έμεινε κοντά στο σκορ και αν η τύχη δεν είχε γυρίσει την πλάτη στην Εθνική, τότε θα είχαμε περάσει σίγουρα. Η Βουγιούκα που είναι η κορυφαία μας αθλήτρια, τραυματίστηκε κι έγινε αλλαγή. Παρόλα αυτά τα κορίτσια δεν το έβαλαν κάτω. Βρέθηκαν να χάνουν με 42-39, αλλά με πολύ καλή ψυχολογία η Γκουντούρα ισοφάρισε το παιχνίδι σε 44-44 και όλα θα κρινόντουσαν στο τελευταίο χτύπημα. Η 18χρονη πρωταθλήτρια δεν κατάφερε να πάρει τον τελευταίο πόντο και έτσι η Εθνική έχασε με 45-44.

Για τις θέσεις 9-16 αγωνίστηκε η Ελλάδα. Με την Βάσω Βουγιούκα να αγωνίζεται κανονικά, μιας και ο τραυματισμός της δεν ήταν σοβαρός (σ.σ. ένιωσε ενοχλήσεις στο γόνατο) τα κορίτσια του Γκάμπριελ Ντούτσια πραγματοποίησαν νέα μεγάλη εμφάνιση και κέρδισαν τη Γερμανία με 45-30. Στον αγώνα με την Ισπανία (για τις θέσεις 9-12) η Ελλάδα ανακηρύχθηκε νικήτρια με σκορ 45/39 και συνεχίζει με την ομάδα του Αζερμπαιτζάν (για τις θέσεις 9-10).

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια για την υπερπροσπάθειά τους.

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib