Η αίθουσα του ΟΑΚΑ πρόσφερε για μία ακόμη φορά χαρά στους ανθρώπους της ξιφασκίας καθώς πλημμύρισε με αθλητές και αθλήτριες που έδωσαν τη μάχη τους για την κατάκτηση του Κυπέλλου. Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής :
Ξίφος μονομαχίας Ανδρών : ο Σάββας Καββαδίας/ΠΑΟ ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου. Στον τελικό επιβλήθηκε του Κοσμά Καρακόλη/ΛΞ Θες/κης με σκορ 14/9. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Θόδωρος Αβραμίδης/ΜΑ Κορδελιού & Νίκος Τσώκας/ΟΞ Φλώρινας (66 αθλητές). Στις γυναίκες : την πρωτιά κατέκτησε η Νίκη Σιδηροπούλου/Αρίστων Παιανίας. Στον μεγάλο τελικό επιβλήθηκε της Δέσποινας Πέρδικα/ΠΓΣ με σκορ 15/9. Στο βάθρο ανέβηκαν επίσης οι Ειρήνα Μαυρικίου/Ακρίτες & Αγγελική Σιαφάκα/Καρδιανή (40 αθλήτριες).
Ξίφος ασκήσεως Ανδρών : το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Νίκος Κοντοχριστόπουλος/ΑΟΞ Αιγάλεω καθώς κέρδισε το συναθλητή του Ραφαήλ-Απόστολο Σούλιο με σκόρ 15/12 ενώ στην τρίτη θέση ανέβηκαν οι Παναγιώτης Τεληπορανίδης/ΜΑ Κορδελιού & Βασίλης Πίκουλης/Οδυσσέα Χαλανδρίου (39 συμμετοχές). Στις γυναίκες : η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου/ΑΟΞ Αιγάλεω κατέκτησε την πρώτη θέση με σκορ 15/8 επί της συναθλήτριάς της Μαρία-Ελένη Χαλδαίου. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν οι Μαρία Πλιώτα/ΑΟΞ Αιγάλεω & Εκάβη Γεωργοπούλου/ΟΞ Γλυφάδας (21 αθλήτριες).

Σε επίπεδο διεθνών συμμετοχών στο Κύπελλο Κόσμου Σπάθης Γυναικών/Τυνησία την καλύτερη εμφάνιση πραγματοποίησε η αθλήτρια μας Θεοδώρα Γκουντούρα κατακτώντας την 31η θέση ενώ η Δέσποινα Γεωργιάδου την 51η & η Μαρίνα Παϊζη την 61η (154 συμμετοχές).

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib