Με το όπλο της σπάθης για αθλητές, αθλήτριες μέχρι 17 ετών συνεχίζονται το Σαββατοκύριακο (10-11/11) στην αίθουσα ξιφασκίας στο ΟΑΚΑ

οι αγώνες ανάπτυξης και το κύπελλο εφήβων – νεανίδων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:   

10/11/2018

Κύπελλο Παμπαίδων – Παγκορασίδων. ΟΑΚΑ

09:00

14:00

Σπάθη Παμπαίδων

Σπάθη Παγκορασίδων

10/11/2018

Αγώνες Ανάπτυξης Παμπαίδων – Παγκορασίδων. ΟΑΚΑ

09:00

14:00

Σπάθη Παμπαίδων

Σπάθη Παγκορασίδων

11/11/2018

Κύπελλο Εφήβων – Νεανίδων

ΟΑΚΑ

09:00

14:00

Σπάθη Εφήβων

Σπάθη Νεανίδων

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Σε τέσσερις χώρες έχει στραμμένο το ενδιαφέρον της η Ελληνική Ξιφασκία αυτό το Σαββατοκύριακο (10-11/11), καθώς στη Γαλλία, Γερμανία, Εσθονία και Ουγγαρία θα αγωνιστούν Έλληνες αθλητές, αθλήτριες.

            Συγκεκριμένα:

  • Στην Ορλεάνη / Γαλλία θα διεξαχθεί το Κύπελλο Κόσμου στη Σπάθη Γυναικών και θα αγωνιστούν δύο Ελληνίδες αθλήτριες, η Δέσποινα ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ και η Θεοδώρα ΓΚΟΥΝΤΟΥΡΑ. Τις αθλήτριες συνοδεύουν οι προπονητές Χρήστος ΣΑΪΝΗΣ και Θανάσης ΔΕΛΕΝΙΚΑΣ.
  • Στη Βόννη / Γερμανία είναι προγραμματισμένο να γίνει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ανδρών στο Ξίφος Ασκήσεως. Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν οι αθλητές Νίκος ΚΟΝΤΟΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ και Δημήτρης ΔΟΥΔΟΣ.
  • Στο Ταλίν / Εσθονία θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο Ξίφους Μονομαχίας Γυναικών και θα συμμετάσχουν οι αθλήτριες Νίκη ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ και Παναγιώτα ΧΑΡΜΑΝΙΔΟΥ. Στο Ταλίν βρίσκεται και ο διεθνής διαιτητής μας Στάθης ΓΕΡΟΣΙΔΕΡΗΣ προσκεκλημένος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ξιφασκίας.
  • Στο Πανευρωπαϊκό Κύπελλο έως 17 ετών που θα διεξαχθεί στη Βουδαπέστη θα αγωνιστούν συνολικά 19 αθλητές, αθλήτριες στα όπλα του ξίφους ασκήσεως και του ξίφους μονομαχίας από πέντε Ελληνικά Σωματεία (Α.Ο.Ξ. Αιγάλεω, Όμιλος Ξιφασκίας Γλυφάδας, Όμιλος Ξιφασκίας Φλώρινας, Παναθηναϊκός, Εθνικός και ΓΑΣ Χολαργού). Οι αθλητές μας θα αγωνιστούν τόσο στα ατομικά όσο και στα ομαδικά.
Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib