Στο πλαίσιο του προπονητικού camp ξιφασκίας που έλαβε χώρα στο ΟΑΚΑ στις 27 Δεκεμβρίου το Sports Excellence υλοποίησε

στην Ξιφασκία για πρώτη φορά δράση που εμπίπτει στο πρόγραμμα «Experience Sports Excellence» (Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου).

H συγκεκριμένη δράση ήταν παιδαγωγικού χαρακτήρα και είχε σκοπό να μυήσει τα νέα παιδιά (Τετάρτη, Πέμπτη & Έκτη Τάξη του Δημοτικού & Πρώτη  Γυμνασίου) στις αθλητικές & αθλητιατρικές επιστήμες. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 30 παιδιά από 12 σωματεία, 14 προπονητές και 30 γονείς.

Ο Διευθυντής του Εργαστηρίου «Φυσιολογίας της Άσκησης» και καθηγητής στα ΣΕΦΑΑ Αθηνών κ. Τσολάκης Χάρης ανέφερε τα παρακάτω για την αξία της  δράσης : «Στο πλαίσιο της ολιστικής ανάπτυξης των αθλητών, προπονητών  και γονέων αναπτύχθηκε μια ολοήμερη αλληλεπίδραση η οποία περιλάμβανε την επιμόρφωση προπονητών και γονέων των νεαρών αθλητών ξιφασκίας με διαδραστική παρέμβαση (αθλητής – προπονητής, προπονητής – γονέας) που αφορούσαν σε νέες προπονητικές κατευθύνσεις, παιδαγωγικές και διατροφικές συνήθειες που θα βελτιώσουν το περιβάλλον των παιδιών που αθλούνται. Οι πρωτοπόρες αυτές δράσεις δείχνουν την πολύπλευρη δραστηριότητα και το ρόλο του SE αντιμετωπίζοντας με σύγχρονο επιστημονικό τρόπο κάθε παράμετρο που μπορεί να βελτιώσει την σωματική και ψυχική υγεία και να βελτιώσει τους ατομικούς στόχους των νεαρών αθλητών».

To “Experience Sports Excellence” δίνει την ευκαιρία σε Σχολεία, Πανεπιστήμια, Συλλόγους αλλά και σε πολίτες/ ιδιώτες να γνωρίσουν από κοντά το Sports Excellence και τον τρόπο αθλητιατρικής και επιστημονικής υποστήριξης των Ελλήνων αλλά και ξένων αθλητών.

Νίκησε με το σπαθί σου

nikise me to spathi sou

Copyright © 2020 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib