Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το α’ μέρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παμπαίδων – Παγκορασίδων στο όπλο του ξίφους ασκήσεως και της σπάθης

που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο δήμου Αγίας Βαρβάρας. Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής :

Στα αγόρια :

Στο ξίφος ασκήσεως το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Αποστολόπουλος Εμμανουήλ/Α.ΞΙ.Α. Στον τελικό επιβλήθηκε με σκορ 15-0 του Αρτέμιου Τζοβάνη/Α.Ο.Ξ.Αιγάλεω. Τρίτοι αναδείχθηκαν οι Σωτήρης Γεροσίδερης/ΟΞ Φλώρινας & Γκίκας Δημήτριος/Α.ΞΙ.Α (44 συμμετοχές). ΟΜΑΔΙΚΑ : την πρώτη θέση κατέκτησε ο σύλλογος Α.ΞΙ.Α (Τσουτσοπλίδης, Αποστολόπουλος, Γκίκας, Μεϊντάνης) με σκορ 45/26 επί του Α.Ο.Ξ.Αιγάλεω, ενώ την 3η θέση κατέκτησε Ο.Ξ.Φλώρινας (7 ομάδες).

Στη σπάθη ο Παναγιώτης Δημητρόπουλος/ΠΓΣ επιβλήθηκε στον τελικό του Χαράλαμπου Ευκαρπίδη/Κ.Γείτονα με σκορ 10/5. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν οι Γκι-Γεώργιος Λεωτόν/Αρη Θες/κης, Νικόλαος-Αγγελος Περγαμάλης/Απόλλωνα Βριλησσίων (55 αθλητές). ΟΜΑΔΙΚΑ : Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η ομάδα του Κ.Γείτονα (Ζαρμπίνης, Πασχαλιδίογλου, Ευκαρπίδης, Ευτυχιάδης). Στον μεγάλο τελικό επιβλήθηκε επί του Αρη Θεσσαλονίκης με σκορ 45/38. Στο τρίτο σκαλί ανέβηκε ο Πανελλήνιος Γ.Σ (10 ομάδες).

Στα κορίτσια :

Στο ξίφος ασκήσεως : η Σταυρούλα-Μυρσίνη Γαρυφάλλου/ΑΟΞ Αιγάλεω ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος. Στον τελικό επικράτησε της συναθλήτριας της Ελένης Μπάλλου με σκορ 10/1. Στο τρίτο σκαλί ανέβηκαν οι Μπουζίκα Ηλιάνα-Δαρεία & Χριστίνα Ρέππα και οι δύο αθλήτριες του Μ.Α.Κορδελιού. (46 συμμετοχές). ΟΜΑΔΙΚΑ : η ομάδα του Α.Ο.Ξ.Αιγάλεω (Περάκη, Γαρυφάλλου, Νιφλή, Μπάλλου) επιβλήθηκε με σκορ 45/38 του Ο.Ξ.Γλυφάδας ενώ την τρίτη θέση κατέκτησε ο Μ.Α.Κορδελιού (7 ομάδες).

Στη σπάθη η Καλλιόπη Χατζάκου/Κ.Γείτονα επιβλήθηκε της Αναστασίας Φραγκοπούλου/Αρη Θες/κης με σκορ 10/5 και κατέκτησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν οι αθλήτριες Ζηναϊς-Ελλη Ψυχούλη/Απόλλωνα Βριλησσίων και Δήμητρα Τσατσαράκη/Ο.Ξ.Φλώρινας (41 αθλήτριες). ΟΜΑΔΙΚΑ : το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η ομάδα του Απόλλωνα Βριλησσίων (Χατζηκοκκίνου, Αποστολοπούλου, Ψυχούλη, Κουρούση) η οποία επιβλήθηκε επί του Περσέα με σκορ 45/21, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η ομάδα του Κωστέα Γείτονα (8 ομάδες).

Ευχαριστούμε θερμά το δήμαρχο της Αγίας Βαρβάρας κ.Γεώργιο Καπλάνη για την ευγενική παραχώρηση του κλειστού γυμναστηρίου καθώς και το σύλλογο Α.Ο.Ξ.Αιγάλεω για την αρωγή του.

  • Ελληνική εκπροσώπηση είχαμε και στο Κύπελλο Κόσμου Σπάθης Γυναικών στην Τυνησία όπου οι δύο αθλήτριες μας πραγματοποίησαν πολύ καλές εμφανίσεις κατακτώντας αντίστοιχα τις θέσεις : η Δέσποινα Γεωργιάδου 15η,  Θεοδώρα Γκουντούρα 36η ((180 συμμετοχές).
Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib