Στους Εφήβους  –17 “ανήκει” το πρώτο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο του 2020 στην ξιφασκία. Η παρθενική διοργάνωση, δηλαδή, της νέας χρονιάς, σε εθνικό επίπεδο, αύριο και μεθαύριο (11-12/1) στο ΟΑΚΑ, είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων, που μετράει, φυσικά, στην πανελλαδική κατάταξη. Το τελευταίο αποτελεί και το σημαντικότερο κίνητρο για έντονο συναγωνισμό, καθ’ όσον, μάλιστα, ύστερα από ένα μήνα, ακολουθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων.

Συνολικά, το διήμερο υπολογίζεται να πάρουν μέρος 110 αθλητές/τριες.

Αύριο (Σάββατο, 11/1) διεξάγεται η σπάθη στα ατομικά (9.00/αγόρια & 13.00/κορίτσια) και την Κυριακή (12/1) η σπάθη στα ομαδικά (09.00 αγόρια & 13.00 κορίτσια).

Εκπροσώπηση επίσης έχουμε το διήμερο (11-12/1) σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Κύπελλα :

  • Στην Πολωνία (Κατοβίτσε) βρίσκεται η Μαρία – Ελένη Χαλδαίου για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ξίφους Ασκήσεως Γυναικών.
  • Στον Καναδά ( Μόντρεαλ) οι αθλήτριες Θεοδώρα Γκουντούρα και Δέσποινα Γεωργιάδου θα αγωνιστούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σπάθης.
  • Στη Γαλλία (Παρίσι) βρίσκονται οι Νίκος Κοντοχριστόπουλος και Μάρκο Ρεστίφο-Πεκορέλλα για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ξίφους Ασκήσεως Ανδρών.
  • Στη Γερμανία (Χαϊντεχέιμ) ο Αστέριος Τσώκας αγωνίζεται στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ξίφους Μονομαχίας Ανδρών.
  • Στην Πολωνία (Πόζναν) θα αγωνιστεί η Σταυρούλα Γαρυφάλλου στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ξίφους Ασκήσεως Νεανίδων.
  • Στη Σλοβακία (Μπρατισλάβα) μεταβαίνουν οι αθλητές/αθλήτριες του ξίφους μονομαχίας : Χριστίνα Παντελοπούλου, Νεφέλη Ροδοπούλου, Ευρυδίκη Κολέτσου, Ροζαλία Μοναχού, Σμαράγδα Δεληδημητρίου, Χριστίνα Μπορονκάυ, Αργυρένια Μουρίκη, Αθηνά Παπαναστασίου, Βασιλική Βουτσινά, Δανάη Γιαννάκη, Ανδριάνα Θεοδωροπούλου, Αφροδίτη Ταρενίδου, Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος, Κωνσταντίνος Καράμπασης, Άγγελος Ρασπόπτσης και Ιωάννης Λεβεντίδης, προκειμένου να συμμετάσχουν στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Εφήβων-Νεανίδων που θα γίνει στις 11 και 12/1/2020 (ατομικά και ομαδικά). Επίσης στην ίδια πόλη βρίσκεται και ο αθλητής του Ξίφους Ασκήσεως Κωνσταντίνος Τερτίπης για το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Εφήβων (ατομικά) που θα διεξαχθεί στις 11/1/2020.

Εκπροσώπηση τέλος έχουμε και στη διαιτησία καθώς δύο διεθνείς διαιτητές μας συμμετέχουν σε Παγκόσμια Κύπελλα προσκεκλημένοι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ξιφασκίας.

Συγκεκριμένα ο Ανδρέας Δουβής βρίσκεται στον Καναδά για το Παγκόσμιο Κύπελλο Σπάθης Γυναικών που θα γίνει στις 11 και 12 Ιανουαρίου 2020 στο Μόντρεαλ και ο Στάθης Γεροσίδερης συμμετέχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ξίφους Μονομαχίας Ανδρών που γίνεται στη Γερμανία (Χαϊντεχέιμ).

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib