Το ευρωπαϊκό όραμα της Ε.Ο.Ξ. για το άθλημα της Ξιφασκίας και η εξωστρεφής πολιτική της, μακριά από τα σύνορα της πατρίδας μας, υλοποιείται με σταθερή, ισχυρή εκπροσώπηση στις Διεθνείς Ομοσπονδίες, με καίριες πρωτοβουλίες και αποφάσεις ουσίας.

Αυτό προκύπτει ως συμπέρασμα από τις εργασίες και τις επαφές που έγιναν στο Σότσι της Ρωσίας, από την ελληνική αντιπροσωπεία η οποία έδωσε το παρών στη γενική συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, μετέχοντας στις εργασίες και την ψηφοφορία για την ανάδειξη Προέδρου και Δ.Σ.

IMG 6090

Ο Ρώσος Πρόεδρος Στάνισλαβ Ποζνιακόφ, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι τυγχάνει και Πρόεδρος της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής, επανεξελέγη, παρατείνοντας τη θητεία του στον προεδρικό θώκο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας για ακόμη μία τετραετία.

IMG 1682 1

Στα άκρως ελληνικά ενδιαφέροντα «νέα», υπογραμμίζεται ότι χάρη στην τεράστια συμβολή του κ. Μανώλη Κατσιαδάκη, που εκπροσώπησε την F.I.E. με την ιδιότητα του Γενικού Γραμματέα της, των ενεργειών του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, κ. Ιωάννη Λιγνού και φυσικά της Ειδικής Γραμματέως και μέλους του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, κας Ξένιας Σμαίλη, η οποία κατάφερε να επανεκλεγεί πανηγυρικά, στην 7η θέση μάλιστα, με 42 χώρες-κράτη να μετέχουν στη σχετική ψηφοφορία, ώστε να έχει παρουσία και λόγο στα ευρωπαϊκά συμβούλια η Ελληνική Ξιφασκία, αποφασίστηκαν:

1. Η ανάληψη από την Ελλάδα της διοργάνωσης του Πανευρωπαϊκού Κυπέλλου Νέων στο ξίφος Μονομαχίας 2022, τον προσεχή Ιανουάριο.

2. Να διοργανωθεί στην Αθήνα το επόμενο Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, ώστε να δοθεί η ευκαιρία της άμεσης προώθησης των αιτημάτων και οι μεσοπρόθεσμοι στόχοι της Ελληνικής Ξιφασκίας.

242139088 4495490667202040 5630445542475649738 n 2 2

- Επιπλέον, στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του Σότσι, κατόπιν πρωτοβουλίας της ελληνικής πλευράς, σε συνάντηση 10 Βαλκανικών κρατών, ο Προέδρος της Ε.Ο.Ξ., κ. Ιωάννης Λιγνός, με τους ομολόγους του, συμφώνησαν να ξεκινήσει η διαδικασία της δημιουργίας Βαλκανικής Συνομοσπονδίας «των 10», με σκοπό την ενδυνάμωση της φωνής της Ελλάδας και των άλλων 9 στα διεθνή forum, καθώς και τη διοργάνωση Διεθνών Περιφερειακών Αγώνων.

#MyGreekFencing

                                                                                                                                                          ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε. Ο. Ξ.

6 Απριλίου! - Συμμετέχουμε με #whitecard

Copyright © 2021 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib