Ολοκληρώθηκan σήμερα Παρασκευή 5 Μαρτίου τα ατομικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σπάθης "Coupe Acropolis" στην αίθουσα ξιφασκίας του ΟΑΚΑ, με απόλυτο σεβασμό στο υγειονομικό πρωτόκολλο όπως ορίζεται από την ΓΓΑ και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ξιφασκίας (FIE).

logo2021b

Τα τελικά αποτελέσματα:

Χρυσό μεταλλιο Anna BASHTA (ΑΖΕ)

Ασημένιο μεταλλιο Lucia MARTIN – PORTUGUES (ESP)

Χάλκινο μετάλλιο Sylwia MATUSZAK (POL) και Sara BALZER (

Η Τρεις Ελληνίδες αθλήτριες αγωνίστηκαν σήμερα, αποδεικνύοντας και πάλι ότι η Ελληνική γυναικεία σπάθη ανήκει στην κορυφή της παγκόσμιας γυναίκειας Σπάθης!

Η Δέσποινα Γεωργιάδου είχε μια εξαιρετική πορεία και κατετάγη στην 5η θέση! Πραγματοποίησε μια σειρά νικών νικώντας με την σειρά την Πολωνέζας Wator με σκορ 15-4 για το ταμπλό των 32, την Γερμανίδα Funke με σκορ 15-12 για το ταμπλό των 16 και την Ιταλίδα Battiston 15-9 για το ταμπλό των 8. Στην συνέχεια, βρέθηκε αντιμέτωπη με την Ισπανίδα Martin-Portugues η οποία επικράτησε της Γεωργιάδου με 15-4.

 Η Δώρα Γκουντούρα ξεκίνησε κερδίζοντας την Σιγκαπουριανή Heng με σκορ 15-9, ύστερα βρέθηκε αντιμέτωπη με την Κορεάτισα από την οποία μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα ηττήθηκε με 15-14 και κατετάγη 19η .

 Η Μαρίνα Παΐζη στο ταμπλό των 64 έπαιξε ένα συναρπαστικό παιχνίδι ενάντια στην Αμερικανίδα Tartakovsky από την οποία όμως τελικά ηττήθηκε 15-14.

 Αύριο 6 Μαρτίου ολοκληρώνεται το Κύπελλο Ακρόπολις με το ομαδικό αγώνισμα. Η Ελλάδα ξεκηνά την διαδρομή για το μεγάλο όνειρο να προκρυθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες ΠΑΡΙΣΙ 2024! Την ομάδα αποτελούν η Γεωργιάδου Δέσποινα, η Γκουντούρα Θεοδώρα, η Μπένου Κλαίρη και η Παΐζη Μαρίνα. Στο ταμπλό των 32, η ελληνική ομάδα θα αρχίσει να αγωνίζεται αντιμετωπίζοντας την ομάδα της Γερμανίας στις 10.30!

 Καλή επιτυχία στην Ομάδα μας!

ΔΣ ΕΟΞ

#mygreekfencing

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib