Συμμετείχαν 309 αθλήτριες και αθλητές -αριθμός ρεκόρ για τέτοιους αγώνες- από 28 συλλόγους σε έξι διαφορετικές κατηγορίες· αγόρια και κορίτσια U10, παγκορασίδες και παμπαίδες U13, γυναίκες και άνδρες

logo2021b                                                             XIFOMAXOS LOGO

Tο τριήμερο 11-13 Μαρτίου διοργανώθηκαν, με απόλυτο σεβασμό στο Υγειονομικό Πρωτόκολλο της ΓΓΑ, αγώνες ξιφασκίας στο ξίφος μονομαχίας με συμμετοχή συλλόγων από όλη την Ελλάδα στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Καλαμαριάς.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συλλόγους που συμμετείχαν, όλες τις αθλήτριες, τους αθλητές, τους διαιτητές, τις διαιτήτριες και όλους τους γονείς για την συμμετοχή τους και την συνεργασία να διεξαχθούν οι αγώνες και να εφαρμοστεί το Υγειονομικό Πρωτόκολλο της ΓΓΑ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

ΑΓΩΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ U10:

  • Νικήτρια στην κατηγορία παγκορασίδων U10 είναι η Σαλαβούρα Αγγελική (Λ.Ο.Β.) Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Μαλλίδου Ελένη (Ξιφομάχος). Τρίτες οι  Μαύρου Ηλιάνα (Ο.Ξ. Γλυφάδας) και η Σούκερα Κωνσταντίνα (Π.Α.Σ. Γιάννινα)
  • Νικητής στην κατηγορία παμπαίδων U10 είναι ο Αυγουστής Νικόλαος (Ο.Ξ. Γλυφάδας). Δεύτερος ο Καναβός Γεώργιος (Α.Ο. Αρίστων Παιανίας). Τρίτοι οι Λάζοι Ραφαήλ (Ο.ΞΙ.Φ.) και Τσιγάρας Ελευθέριος (Ο.ΞΙ.Φ.)

ΑΓΩΝΕΣ U13:

  • Νικητής στην κατηγορία παμπαίδων U13 είναι ο Μηνάς Φώτιος (Θησέας Ηρακλείου). Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Κωνσταντινόπουλος Σταύρος (Α.Λ. Ξιφασκίας Χανίων). Τρίτοι ήρθαν οι Αντωνίου Αντώνιος (Ίριδα) και Σιούκερας Νικόλαος (Π.Α.Σ. Γιάννινα).
  • Νικήτρια στην κατηγορία παγκορασίδων U13 είναι η Σαλαβούρα Άννα (Λ.Ο.Β.). Δεύτερη η Στεργιούλα Νικολέττα (Ο.ΞΙ.Φ.). Τρίτες οι Φαράζη Ελένη (Λ.Ο.Β.) και Καραμήτσου Άρτεμις (Ίριδα)


ΑΓΩΝΕΣ ΑΝΔΡΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΏΝ:

  • Νικητής στην κατηγορία ανδρών ο Αβραμίδης Θεόδωρος (Ν.Γ.Σ. Ηρακλής Θεσσαλονίκης 1908). Δεύτερος ο Μήνας Γεώργιος (Σπάρτακος Κορινθίας). Τρίτοι ο Καραμπάσης Κωνσταντίνος (Α.Ο. Αρίστων Παιανίας) και ο Μαρκόπουλος Ιωάννης (Ο.Σ. Αμαρουσίου).
  • Νικήτρια στην κατηγορία των γυναικών η FerracutiElena (Ο.ΞΙ.Φ.). Δεύτερη Η Ροδοπούλου Νεφέλη (Ίριδα). Τρίτες οι Χατζησαράντου Νικολέττα (Α.Ο. Αρίστων Παιανίας) και Βαρβέρη Φανή (Θησέας Ηρακλείου).

Συγχαρητήρια στους νικητές και τις νικήτριες!

Δείτε όλα τα αποτελέσματα στο: http://www.fencingworldwide.com/en/Ευχαριστούμε θερμά όλους τους Διαιτητές και όλες τις Διαιτήτριες μας για τη στήριξη και την επιμέλεια στα καθήκοντα τους.

Διαιτητές και Διαιτήτριες:

11/03/22: Ακριτίδης Νικόλαος, Βαρβέρη Φανή, Δημητρίου Χρήστος, Εξηντάρης Ορέστης, Ζαχαρόπουλος Αναστάσιος, Μανομενίδης Ιωάννης, Παπαγεωργίου Βασιλική

12/03/22:  Ακριτίδης Νικόλαος , Ζαχαρόπουλος Αναστάσιος, Μανομενίδης Ιωάννης, Μολυβίδου Θεοδώρα, Μυρωνίδου Αθήνα, Πέννος Ισαάκ, Τελιπορανίδης Παναγιώτης

13/03/22: Ακριτίδης Νικόλαος, Δημητρίου Χρήστος, Εξηντάρης Ορέστης, Ζαχαρόπουλος Αναστάσιος, Μανομενίδης Ιωάννης, Πέννος Ισαάκ

Υπεύθυνος Διαιτησίας: Χατζόπουλος Λευτέρης

Γραμματεία: Πασχαλίδης Κώστας

Υπεύθυνοι Επικοινωνίας: Τσιτσελίκης Κωνσταντίνος, Μοσκώφ Χριστίνα

ΦΩΤOΓΡΑΦΙΕΣ:

Φωτογραφίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα της ΕΟΞ στο Facebook., αλλά και στη σελίδα του συλλόγου Ξιφομάχος. Επίσης στη σελίδα της ΕΟΞ στο Facebook μεταδόθηκαν LIVE-και θα παραμείνουν ως βίντεο -η παρουσίαση της τελικής οκτάδας, οι ημιτελικοί, ο μεγάλος τελικός και οι απονομές κάθε κατηγορίας.


https://www.facebook.com/Hellenicfencingfederation

https://www.facebook.com/groups/947657881948669


Με το κλείσιμο της διοργάνωσης θα θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά:

Το Δήμο Καλαμαριάς για τη δωρεάν διάθεση του γηπέδου.

Την εταιρία Global Security για την σημαντική βοήθεια στην είσοδο και στην καταγραφή αθλητών, προπονητών, συνοδών και  θεατών, σύμφωνα και με το υγειονομικό πρωτόκολλο της ΓΓΑ.

Την εταιρία Multicar για τη δωρεάν διάθεση αθλητικής ενδυμασίας στους αθλητές του συλλόγου μας.

Τους αθλητές, τις αθλήτριες, και τους γονείς αυτών, που συνέδραμαν με όλες τους τις δυνάμεις για να πραγματοποιηθεί αυτή η διοργάνωση.

Οι αγώνες, διοργανώθηκαν από το σύλλογο ΞΙΦΟΜΑΧΟΣ σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμαριάς και υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. Για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια περιοριστικών μέτρων αθλητές και αθλήτριες έζησαν από κοντά τους αγώνες αυτούς μαζί με το κοινό, κάνοντας ένα βήμα προς την κοινωνική και αθλητική κανονικότητα.

Δείγμα της επιτυχίας των αγώνων αποτελεί η ανταπόκριση των μέσων μαζικής ενημέρωσης όπως και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Τέλος, η επιτυχία αυτή αποτελεί παρότρυνση να επαναλάβουμε το εγχείρημα και του χρόνου, πιο μαζικά, πιο συνεργατικά.

Αθλητικός Σύλλογος ΞΙΦΟΜΑΧΟΣ, Υπεύθυνος επικοινωνίας: ΚωστήςΤσιτσελίκης,τηλ.:6944162277/e-mail: ktsitselikis@yahoo.com

ΔΣ ΕΟΞ

#mygreekfencing

 

 

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib