Ολοκληρώθηκαν οι Αγώνες του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος στο ξίφος ασκήσεως (ατομικά – ομαδικά). Συνολικά το Σάββατο συμμετείχαν 62 άντρες και 47 γυναίκες στο ατομικούς αγώνες και την Κυριακή 6 ομάδες στους άντρες και 8 ομάδες στις γυναίκες αγωνίστηκαν στις πίστες του ΟΑΚΑ.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλες τις αθλήτριες, τους αθλητές και τους προπονητές τους για την συμμετοχή τους, καθώς και τους συλλόγους για την συνεργασία και τους γονείς για την αμέριστη στήριξή τους.


Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Στα Ατομικά:

Ø  Νικητής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανδρών στο ξίφος ασκήσεως είναι ο Κοντοχριστόπουλος Νικόλαος (ΑΟΞΑ). Στη δεύτερη θέση ήρθε ο Νάκης Θεόδωρος (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ)και στην Τρίτη θέση ο Γιάννος-Ρίζος Ηλίας (ΑΟΞΑ) και ο Δούδος Δημήτριος (ΓΕΦ). Το σκορ του τελικού ήταν 12-7!

  • Νηκήτρια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Γυναικών στο ξίφος ασκήσεως είναι η Χαλδαϊου Μαρία-Ελένη (ΑΞΙΑ). Στη δεύτερη θέση ήρθε η Γαρυφάλλου Σαυρούλα-Μυρσίνη (ΑΟΞΑ) και στην Τρίτη θέση η Κοντοχριστοπούλου Αικατερίνη και η Μπάλλου Ελένη και οι δύο από τον ΑΟΞΑ. Το σκορ του τελικού ήταν 15-10!

Στα Ομαδικά:

Ø  Νικήτρια ομάδα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος στην κατηγορία ανδρών 2022 στο ξίφος ασκήσεως είναι η Α.Ο.Ξ. ΑΙΓΑΛΕΩ  με τους αθλητές Κοντοχριστόπουλο Νικόλαο, Γιάννο-Ρίζο Ηλία, Τερτίπη Κωνσταντίνο, Τζιοβάνη Αρτέμιο. Τη Δεύτερη θέση κατέλαβαν  ο Α.Ξ.Ι.Α ΧΑΪΔΑΡΊΟΥ με τους αθλητές Σούλιο Ραφαήλ-Απόστολο, Μανώλικα Γιώργο, Γκίκα Δημήτριο, Κανέλλο Χρήστο! Ο αγώνας του τελικού έληξε 45-32! Τρίτη η ομάδα του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ με τους αθλητές Γκιζλή Πέτρο, Νάκη Θεόδωρο, Σταματόπουλο Κωνσταντίνο

  • Νικήτρια ομάδα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στην κατηγορία γυναικών 2022 στο ξίφος ασκήσεως είναι η Α.Ο.Ξ. ΑΙΓΆΛΕΩ  με τις αθλήτριες Κοντοχριστοπούλου Αικατερίνη, Μπάλλου Ελένη, Γαρυφάλλου Σταυρούλα-Μυρσίνη, Μέκρα Βασιλική-Αριάδνη!!!   Τη Δεύτερη θέση κατέλαβε η Α.Ξ.Ι.Α. ΧΑΪΔΑΡΊΟΥ με τις αθλήτριες Χαλδαίου Μαρία-Ελένη, Σταυράκη Ζωή, Ταγή Βασιλική-Όλγα, Πιλιούρα Άννα! Το σκόρ του τελικού ήταν 45-34!! Τρίτη η ομάδα της Γ.Ε.Φλώρινας με τις αθλήτριες Γεροσίδερη Πηνελόπη, Καφάση Αλεξάνδρα, Βαρκάεβα Ζαλίνα, Κιβοτίδου Αναστασία

Συγχαρητήρια σε όλους τους νικητές και σε όλες τις νικήτριες!

Δείτε ΟΛΑ τα αποτελέσματα στο: http://www.fencingworldwide.com/en/

Ένα μεγάλο ‘Ευχαριστώ’ στους Διαιτητές μας για την στήριξη και την επιμέλεια στα καθήκοντά τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικων 2022 στο Ξίφος Ασκήσεως.

Διαιτητές Ξίφους Ασκήσεως: Ηλιάδης Δημήτρης, Μακρής Δημήτριος, Μιχαηλίδης Φωκάς, Σαϊνης Χρήστος, Παπαδάτος Χαράλαμπος, Σούλιος Ραφαήλ-Απόστολος, Κονταρέλη Χρυσούλα, Ηλιάδης Ιορδάνης, Μπεσίρης Βασίλειος-Νεκτάριος

Υπεύθυνος Διαιτησίας: Δουβής Ανδρέας

Γραμματεία: Γεροσίδερης Παναγιώτης

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Πλυτά Ραφαέλα Μ. Ι. & Θένια Ψωφάκη

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας Ανδρών - Γυναικών συνεχίζεται στις 28-29 Μαϊου στο ΟΑΚΑ με το όπλο της ΣΠΑΘΗΣ όπου θα αγωνιστούν και τα χρυσά κορίτσια μας Δώρα Γκουντούρα και Δέσποινα Γεωργιάδου.

ΦΩΤOΓΡΑΦΙΕΣ:

Φωτογραφίες μπορείτε να βρειτε στην επίσημη σελιδα της ΕΟΞ στο FACEBOOK

https://www.facebook.com/Hellenicfencingfederation

Και πάλυ μεταδόθηκαν οι αγώνες από την καινούργια σελιδα της ΕΟΞ στο FACEBOOK ζωντανά

https://www.facebook.com/Hellenicfencingfederation

Τώρα βρειτε μας και στο INSTAGRAM #MyGreekFencing !

ΔΣ ΕΟΞ

#Mygreekfencing

FOIL M INDIV 2022

FOIL W INDIV 2022

FOIL M TEAM 2022

FOIL W TEAM 2022


Copyright © 2022 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib