Άλλο ένα διήμερο γεμάτο ξιφασκία θα έχουμε το Σαββατοκύριακο 26-27/11 με 4 εγχώρια κύπελλα στην Αθήνα και στις Μοίρες και με ελληνικές συμμετοχές σε 3 αγώνες στο εξωτερικό, στη Βουδαπέστη, στην Κοπεγχάγη και στο Στρασβούργο.

 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΠΑΘΗΣ Ε/Ν (U17) – ΟΑΚΑ (ΑΘΗΝΑ) – 26/11

O ΑΟ Περσέας Αθηνών διοργανώνει υπό την αιγίδα της ΕΟΞ το 2ο κύπελλο σπάθης της σεζόν για την κατηγορία των εφήβων και νεανίδων (U17) μετά από αυτό που είχε λάβει χώρα στις 24/9. Για τους αγώνες που θα διεξαχθούν το Σάββατο 26/11 έχουν δηλωθεί συνολικά 42 νεάνιδες και 55 έφηβοι από όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων οι νικητές του πρώτου αγώνα, Συνοδινός Πασχαλιδιόγλου (ΑΟ Ασπίδα) και Αλεξάνδρα Παπαπετροπούλου (Ε Κωστέα Γείτονα). Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα αποτελέσματα παράλληλα με τη διεξαγωγή των αγώνων εδώ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ – ΟΑΚΑ (ΑΘΗΝΑ) – 26/11

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του κυπέλλου σπάθης Ε/Ν θα πάρουν σειρά οι βετεράνοι αθλητές και αθλήτριες που θα αγωνιστούν στο 2ο κύπελλο της σεζόν. Θυμίζουμε ότι από τη σεζόν 2022-23 η συγκεκριμένη κατηγορία είναι ενταγμένη στο σύστημα βαθμολόγησης των σωματείων. Μέχρι στιγμής υπάρχουν αγώνες μόνο στο ξίφος μονομαχίας και οι κατηγορίες που έχουν καθοριστεί είναι οι O40, O50 και O60 σε άνδρες και γυναίκες. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα αποτελέσματα παράλληλα με τη διεξαγωγή των αγώνων εδώ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΞΙΦΟΥΣ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑΣ ΝΕΩΝ Α/Γ (U20) – ΜΟΙΡΕΣ (ΚΡΗΤΗ) – 26/11

Η Αθλητική Λέσχη Μεσσαράς διοργανώνει υπό την αιγίδα της ΕΟΞ το 2ο κύπελλο ξίφους μονομαχίας νέων ανδρών και νέων γυναικών (U20) της σεζόν με ονομασία Faistos Cup, το 11ο κατά σειρά. Συνολικά έχουν δηλωθεί 22 νέες και 24 νέοι, ενώ θα ακολουθήσουν και αγώνες ξίφους μονομαχίας για τη μικρότερη κατηγορία των παμπαίδων-παγκορασίδων (U13). Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα αποτελέσματα παράλληλα με τη διεξαγωγή των αγώνων εδώ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΞΙΦΟΥΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ Α/Γ – ΟΑΚΑ (ΑΘΗΝΑ) – 27/11

Το ΟΑΚΑ θα φιλοξενήσει το 2ο κύπελλο ξίφους ασκήσεως στη μεγάλη κατηγορία των ανδρών και γυναικών μετά από αυτό που έλαβε χώρα στις 25/9. Το παρών θα δώσουν ο Νίκος Κοντοχριστόπουλος (ΑΟΞ Αιγάλεω) και η Μαρία Χαλδαίου (ΑΞΙΑ) που ήταν οι κυπελλούχοι στο πρώτο κύπελλο της σεζόν, ενώ συνολικά θα αγωνιστούν 37 γυναίκες και 47 άνδρες. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα αποτελέσματα παράλληλα με τη διεξαγωγή των αγώνων εδώ.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΞΙΦΟΥΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ Ε/Ν (U17) – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (ΟΥΓΓΑΡΙΑ) – 26-27/11

Ο Δημήτρης Γκίκας (ΑΞΙΑ) και η Σταυρίνα Γαρυφάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω) θα συμμετάσχουν σε ακόμα ένα ευρωπαϊκό κύπελλο εφήβων νεανίδων προκειμένου να εξασφαλίσουν εμπειρία και περισσότερους βαθμούς για την ευρωπαϊκή κατάταξη U17. Η αθλήτρια του ΑΟΞ Αιγάλεω βρίσκεται στο Νο1 των νεανίδων και ο αθλητής από την ΑΞΙΑ στο Νο80 των εφήβων. Το Σάββατο 26/11 θα διεξαχθεί το κύπελλο των εφήβων και την Κυριακή 27/11 το κύπελλο των νεανίδων. Δεν θα έχουμε ελληνική συμμετοχή στα ομαδικά. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα αποτελέσματα παράλληλα με τη διεξαγωγή των αγώνων εδώ.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΞΙΦΟΥΣ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑΣ Ε/Ν (U17) – ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ (ΔΑΝΙΑ) – 26-27/11

Με τρεις εφήβους και μία νεάνιδα θα εκπροσωπηθεί η Ελλάδα στο ευρωπαϊκό κύπελλο της πρωτεύουσας της Δανίας. Πρόκειται για τους Κωνσταντίνο Καραμπάση (ΑΟ Αρίστων Παιανίας), Παναγιώτη Θεοδωρόπουλο (ΑΟ Αρίστων Παιανίας), Νίκο Πασσιά (ΑΑ Ιωαννίνων) και την Ασπασία Καραμπάση (ΑΟ Αρίστων Παιανίας). Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Θεοδωρόπουλος και Καραμπάσης είναι ψηλά στην ευρωπαϊκή κατάταξη των εφήβων, στην 22η και 27η θέση αντίστοιχα, και κυνηγούν τη διάκριση που θα τους βοηθήσει να «σκαρφαλώσουν» ακόμα ψηλότερα. Το Σάββατο 26/11 θα διεξαχθούν τα ατομικά παιχνίδια σε εφήβους και νεάνιδες και την Κυριακή 27/11 τα ομαδικά, όπου η Ελλάδα θα έχει πλήρη ομάδα στους εφήβους. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα αποτελέσματα παράλληλα με τη διεξαγωγή των αγώνων εδώ.

ΕΘΝΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΠΑΘΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ – ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ (ΓΑΛΛΙΑ) - 26/11

Η Δώρα Γκουντούρα (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) και η Δέσποινα Γεωργιάδου (ΠΑΟ) συνεχίζουν την προετοιμασία τους με το βλέμμα στις σημαντικές διοργανώσεις που έρχονται, με πρώτο το παγκόσμιο γκραν πρι σπάθης γυναικών της Ορλεάνης στη Γαλλία (8-10/12). Την τελευταία εβδομάδα την πέρασαν και οι δύο σε γαλλικό έδαφος. Η Γεωργιάδου συνέχισε την προετοιμασία της στη βάση της στην Ορλεάνη της Γαλλίας μαζί με το δυνατό γκρουπ αθλητριών της ακαδημίας του Christian Bauer. Η Γκουντούρα με τη συνοδεία του ομοσπονδιακού προπονητή Θανάση Δελενίκα συμμετείχε σε προπονητικό camp στο Στρασβούργο από 18/11 έως και τις 25/11. Οι δύο κορυφαίες Ελληνίδες ξιφομάχοι που βρίσκονται στο Νο3 και Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης θα συναντηθούν το Σάββατο 26/11 στο Στρασβούργο για το γαλλικό κύπελλο σπάθης γυναικών μιας και αμφότερες είναι μέλη και γαλλικών συλλόγων. Λόγω της θέσης τους στην παγκόσμια κατάταξη θα αγωνιστούν απευθείας στο κυρίως ταμπλό που θα διεξαχθεί το απόγευμα. Ο αγώνας αποτελεί για τις αθλήτριές μας ένα δυνατό προπονητικό τεστ ενόψει Ορλεάνης καθώς θα υπάρχουν αρκετές δυνατές αντίπαλες από τη Γαλλία (Apithy-Brunet, Queroli, Balzer), τη Γερμανία και την Ισπανία. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα αποτελέσματα παράλληλα με τη διεξαγωγή των αγώνων στον σύνδεσμο που θα δημοσιευτεί εδώ.

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib