Άλλη μία μεγάλη διάκριση χάρισε στην ελληνική ξιφασκία ο Κωνσταντίνος Καραμπάσης στο ευρωπαϊκό κύπελλο ξίφους μονομαχίας εφήβων.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΞΙΦΟΥΣ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑΣ ΕΦΗΒΩΝ (U17) - ΛΕΙΨΙΑ (ΓΕΡΜΑΝΙΑ) - 9/12

Ο αθλητής του ΑΟ Αρίστων Παιανίας έκανε εξαιρετική εμφάνιση από την αρχή μέχρι το τέλος. Έκανε 5 νίκες σε 6 αναμετρήσεις στον προκριματικό γύρο, πέρασε με bye το γύρο των 256 και αμέσως μετά ξεκίνησε το νικηφόρο σερί: με 15-2 τον Βρετανό Gem στους 128, με 10-9 τον συναθλητή του Νίκο Πασσιά στους 64, με 15-13 τον Ούγγρο Kerezstes στους 32, με 15-11 τον Γάλλο Lebel στους 16, με 15-13 τον Ιταλό Sena στους 8 και με 15-11 τον Ούγγρο Kiraly στον ημιτελικό. Ο μοναδικός που μπόρεσε να κάμψει το παιχνίδι του ήταν ο Πολωνός Wojciechowski με 15-7 στον τελικό. Πρέπει να σημειωθεί ότι με τους 78 βαθμούς που εξασφάλισε για τη συγκομιδή του στην ευρωπαϊκή κατάταξη θα έχει πολύ μεγάλη άνοδο και θα πλασαριστεί εντός της πρώτης δεκάδας. Αξιόλογες εμφανίσεις έκαναν και οι υπόλοιποι Έλληνες που συμμετείχαν στη διοργάνωση. Ο Βασίλης Τσώκας (ΟΞΙΦ) κατέκτησε την 28η θέση, ο Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) την 40η θέση, ο Νίκος Πασσιάς (ΑΑ Ιωαννίνων) την 49η θέση και ο Δημήτρης Τσαλαμανιός (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) την 162η θέση. Και οι 5 πέρασαν στο κυρίως ταμπλό από τον προκριματικό γύρο.

Αναλυτικά αποτελέσματα

GRAND PRIX ΣΠΑΘΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ – ΟΡΛΕΑΝΗ (ΓΑΛΛΙΑ) – 9/12

Η μοναδική ελληνική παρουσία στον προκριματικό γύρο ήταν η Μαρίνα Παΐζη (ΑΣ Βικτώρια) που έκανε καλή εμφάνιση αλλά δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει θέση στο κυρίως ταμπλό των 64 που θα ξεκινήσει το πρωί του Σαββάτου 10/12. Συγκεκριμένα στην poule της σημείωσε 3 νίκες σε 6 αναμετρήσεις και πέρασε στη φάση των νοκ-άουτ. Στο προκριματικό ταμπλό των 128 όμως ηττήθηκε με 15-7 από την Ιταλίδα Baldini και ολοκλήρωσε την παρουσία της με την 117η θέση ανάμεσα σε 176 αθλήτριες. Αύριο τη σκυτάλη θα πάρουν η Δέσποινα Γεωργιάδου (ΠΑΟ) και η Δώρα Γκουντούρα (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) που είχαν εξασφαλισμένη θέση στο κυρίως ταμπλό λόγω των θέσεών τους στην παγκόσμια κατάταξη.

Αναλυτικά αποτελέσματα

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΞΙΦΟΥΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (ΣΕΡΒΙΑ) – 9/12

 Οι δύο Ελληνίδες ξιφομάχοι πάλεψαν αλλά δεν μπόρεσαν να πάρουν το εισιτήριο για τις 64 καλύτερες του κόσμου που θα αγωνιστούν το Σάββατο 10/12. Τόσο η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου (ΑΟΞ Αιγάλεω) όσο και η Μαρία Χαλδαίου (ΑΞΙΑ) πέρασαν από τον προκριματικό γύρο με 3 νίκες σε 6 αναμετρήσεις. Η Κοντοχριστοπούλου στον πρώτο αγώνα νοκ-άουτ ηττήθηκε από την Ρουμάνα Corbu με 15-8 και ολοκλήρωσε την παρουσία της με την 127η θέση ανάμεσα σε 196 αθλήτριες. Η Χαλδαίου ξεπέρασε το πρώτο εμπόδιο των νοκ-άουτ, την Wu από το Χονγκ Κονγκ με 15-12, στη συνέχεια όμως ηττήθηκε με 15-2 από την ανερχόμενη Αμερικανίδα Scruggs και αρκέστηκε στην 92η θέση στο Βελίγράδι.

Αναλυτικά αποτελέσματα

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib