Μεγάλες, πολύ μεγάλες στιγμές

"έζησε" η ελληνική ξιφασκία στη φετινή γιορτή των αθλητικών βραβείων του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ). Δυο δικά της παιδιά περιλαμβάνονταν επάξια μεταξύ των βραβευθέντων του αθλητισμού μας που έλαμψαν ετούτη τη χρονιά. Η Βάσω Βουγιούκα ως "κορυφαία αθλήτρια του 2012" και ο Στάθης Γεροσίδερης που τιμήθηκε με το έπαθλο του "ευ αγωνίζεσθαι" (μαζί με το 13χρονο μαθητή/αθλητή του Άγγελο Μπαντίκη). Η λάμψη αυτή αντανακλά, αναμφίβολα, σε ολόκληρη την οικογένεια της ξιφασκίας, καθώς νιώθει να επιβραβεύονται κανόνες και αξίες που υπηρετεί ανέκαθεν με συνέπεια.

 

Η πρωταθλήτρια της σπάθης Βάσω Βουγιούκα (τελειόφοιτη της οδοντιατρικής) μπορεί από ατυχία/ τραυματισμό να μην ανέβηκε στο βάθρο των Ολυμπιακών του Λονδίνου (5η), αλλά κατέκτησε φέτος μετάλλια σε παγκόσμιες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις κι έφτασε στην ψηλότερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη που είχαμε ποτέ. Κι όμως «σκέπτομαι τώρα σοβαρά το μέλλον μου στο άθλημα» όπως τόνισε μετά τη βράβευσή της, την οποία ομολογεί «ειλικρινά δεν περίμενα». Παραδέχτηκε, ωστόσο «μου δίνει μεγάλο κουράγιο να συνεχίσω για το καλύτερο», για να επαναλάβει όμως «αυτό δεν φτάνει κι αν δεν βοηθήσει η Πολιτεία να λυθεί το οικονομικό ζήτημα με τον προπονητή μου, θα προσπαθήσω, αλλά...».

Απόλυτα ταιριαστό το "βραβείο ευ αγωνίζεσθαι" με τον σεμνό και καλοσυνάτο χαρακτήρα του προπονητή/ απόφοιτου ΤΕΦΑΑ (και διεθνή διαιτητή) του Ομίλου Ξιφασκίας Φλώρινας, Στάθη Γεροσίδερη, που τιμήθηκε μαζί με τον μικρό μαθητή του στον ακριτικό σύλλογο (Άγγελος Μπαντίκης). «Ήταν ίσως η σημαντικότερη διάκριση στη σταδιοδρομία μου», σημείωσε πανευτυχής ο Γεροσίδερης για το βραβείο του ΠΣΑΤ, το οποίο πιστεύει ότι «εκφράζει ό,τι ακριβώς προσπαθώ πρωτίστως να περάσω ως σημαντικότερο στους αθλητές μου». Τελικά θεωρεί ότι «τέτοιες στιγμές επιβραβεύουν τους κόπους μιας ζωής...».

Μεγάλη και δικαιολογημένη, σαφώς, η ικανοποίηση στην οικογένεια της ξιφασκίας για τη διπλή αυτή βράβευση, που αποτελεί οπωσδήποτε σημαντικό ερέθισμα για τη συνέχιση της προσπάθειας πάνω στα ίδια "πιστεύω".Mεγάλο είναι, επίσης, το κουράγιο «που αντλούμε από κάτι τέτοιες στιγμές στη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε», σχολίασε ο γ. γραμματέας της ΕΟΞ (και στέλεχος της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Ξιφασκίας) Δημήτρης Κοντός για τη βράβευση των αθλητικών συντακτών. «Η ελληνική ξιφασκία "ακούστηκε"θετικά από δύο πλευρές κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να κρατήσουμε και να αξιοποιήσουμε», συμπλήρωσε.

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib