Θετική εμφάνιση έκαναν οι 17χρονοι πρωταθλητές μας στις νεανικές κατηγορίες στη σπάθη, Ρομπέρτο Ντάβολι και Αριάννα Σακελλαρίου, στην παρθενική τους διεθνή συμμετοχή την τρέχουσα περίοδο. Τι πιο σαφές, άλλωστε, για τα δύο ΑΕΚτζίδικα σπαθιά (που κωουτσάρησε ο προπονητής Ανδρέας Δουβής), από το ότι στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων U-20 στη Γερμανία (Ντορμάγκεν), μέσα από ένα εξαιρετικά δυνατό συναγωνισμό, κατάφεραν να μπουν στην 64άδα και να κερδίσουν από 2β. στην παγκόσμια κατάταξη. Συγκεκριμένα:
• O Nτάβολι κατατάχτηκε 42ος (σε 154 αθλητές), ενόσω υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει για τους «32», λόγω τραυματισμού, με τον Ιταλό, Ρινάλντι.
• Η Σακελλαρίου ήταν 35η σε 133 αθλήτριες (αποκλείστηκε στη "φάση για 32" από την Αμερικανίδα, Πινέτσι 10/15).
Στην ίδια διοργάνωση ο Βαγγέλης Μπούκας έμεινε χαμηλότερα (82ος).

Δύο διεθνή «10άρια»: Επιτυχημένη ελληνική παρουσία είχαμε, επίσης, σε δύο διεθνή τουρνουά σατελάιτ Ανδρών που "προβάρουν" την ένταξή τους στο θεσμό του Παγκοσμίου Κυπέλλου και συμμετείχαμε ολοκληρωτικά με προσωπική δαπάνη των αθλητών. Ειδικότερα:
• Nίκος Κοντοχριστόπουλος κατατάχτηκε 10ος (σε 157 αθλητές) στο τουρνουά ξίφους ασκήσεως του Λονδίνου, στο πλαίσιο προετοιμασίας του, ενώ και
• ο Αγαπητός Παπαδημητρίου ήρθε 10ος (σε 57) σε αντίστοιχο αγώνα ξίφους μονομαχίας στο Βελιγράδι (χαμηλότερα, εδώ, έμειναν άλλοι τρεις αθλητές μας (Δ. Καλφαδέλης, Κ. Καρακόλης, Ζαφ. Γερακούσης).

Πρωτιά Γιακουμάτου στα «Ηλιοπούλεια»: Ωραίες στιγμές έζησε, πραγματικά, το οπλασκητήριο του Πανελληνίου, με αφορμή τους αγώνες σπάθης U-17 «Ηλιοπούλεια 2012» που διοργάνωσε ο ιστορικός σύλλογος για 21η χρονιά. Για πρώτη φορά, μάλιστα, η όμορφη αυτή προσπάθεια της αθλητικής οικογένειας του Πανελληνίου στη μνήμη του αδικοχαμένου (σε τροχαίο) πρωταθλητή του Βασίλη Ηλιόπουλου, έφερε στους αγώνες όλους ανεξαιρέτως τους συλλόγους του Κέντρου που καλλιεργούν το συγκεκριμένο όπλο. Και τους επτά (!). Νικητής αναδείχτηκε ο Μάριος - Ευάγγελος Γιακουμάτος (που αγωνίζεται με τα Εκπ. Κωστέα – Γείτονα και την υποστήριξη της CYTA, θυγατρικής του Εθνικού Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Κύπρου), αφού νίκησε 15/8 στον τελικό τον Αλέξανδρο Δούκα, ο οποίος βραβεύτηκε με το ειδικό έπαθλο του καλύτερου αθλητή του Πανελληνίου. Στην 3η θέση είχαμε τον Γιώργο Πάγκαλο/Εκπ. Κωστέα – Γείτονα και τον Ιάσονα Κοντοχρήστο/Απόλ. Βριλησσίων.

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib