H Αλίνα Κουρούση (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων) και η Μαριλένα Γαζεπίδη (ΟΣΦΠ) ήταν οι δύο Ελληνίδες ξιφομάχοι που συμμετείχαν στο παγκόσμιο κύπελλο σπάθης νέων γυναικών (U20) στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας.

 Η 14χρονη Κουρούση έκανε πάρα πολύ καλή εμφάνιση στον προκριματικό γύρο με 5 νίκες σε 6 αναμετρήσεις, γεγονός που της επέτρεψε να περάσει άνευ αγώνα τον γύρο των 128 και να πάρει θέση απευθείας στο γύρο των 64 κόντρα στην Αμερικανίδα Τζένα Σόμαν. Η αντίπαλος της επικράτησε με 15-3 και η αθλήτρια του Γιάννη Νοταρά ολοκλήρωσε την παρουσία της με την 34η θέση μεταξύ 122 αθλητριών. Η Γαζεπίδη από την άλλη σημείωσε 3 νίκες σε 6 αναμετρήσεις στον προκριματικό γύρο και πέρασε στα νοκ-άουτ. Για την είσοδο τις 64 καλύτερες η αθλήτρια του Γιώργου Τσουρούτα πάλεψε κόντρα στην Καζάκα Αντέμα Σερικμπάι, ηττήθηκε όμως με 15-13 και κατέκτησε τελικά την 77η θέση στον αγώνα. 

Αποτελέσματα

Παγκόσμιο κύπελλο ξίφους μονομαχίας νέων γυναικών (U20) - Κωνσταντινούπολη (Τουρκία)

Το Σάββατο 4/2 θα αγωνιστούν στην Κωνσταντινούπολη δύο Ελληνίδες του ΑΟΦΙΨ Ίριδα, η Κωνσταντίνα Κυριακάκη και η Νεφέλη Ροδοπούλου. Η Ροδοπούλου βρίσκεται στο Νο90 της παγκόσμιας κατάταξης και θέλει μία πολύ καλή εμφάνιση ενόψει του ευρωπαϊκού και του παγκοσμίου U20.

Συμμετοχές

 

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib