Η αγωνιστική δράση

στην ξιφασκία για το 2012 σε εθνικό επίπεδο (βαθμολογούμενων διοργανώσεων) ολοκληρώθηκε και η επιστροφή της γίνεται αρχές του νέου χρόνου με το "μικρό" Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U-13 (12-13/1). Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει και απραξία. Κάθε άλλο μάλιστα. Μέχρι τότε προβλέπονται προγραμματισμένες ενδιαφέρουσες διασυλλογικές διοργανώσεις, αλλά και διεθνείς συμμετοχές (βασικά με γονική στήριξη), από τις οποίες, μάλιστα, μπορούμε να ελπίζουμε σε καλά αποτελέσματα. Ας δούμε, λοιπόν, τι έχουμε το ερχόμενο Σαβ/κο (1-2/12):

 

Σε τρία Παγκόσμια Κύπελλα: Σε διεθνές επίπεδο, κατ' αρχήν, υπάρχει
ελληνική εκπροσώπηση σε τρεις διοργανώσεις. Ήτοι:

  • Στο Ντορμάγκεν/Γερμανία (Παγκόσμιο Κύπελλο σπάθης Νέων U-20) με τους (πρωταθλητές μας 2012) Ρομπέρτο Ντάβολι και Αριάννα Σακελλαρίου, αλλά και τον (3ο πανελληνιονίκη) Βαγγέλη Μπούκα.
  • Στο Λονδίνο (δυνατό τουρνουά σατελάιτ στο ξίφος ασκήσεως Ανδρών/υποψήφιο για ένταξη στο θεσμό του Παγκοσμίου Κυπέλλου) με τον Νίκο Κοντοχριστόπουλο.
  • Στο Βελιγράδι (παρόμοιο τουρνουά σατελάιτ στο ξίφος μονομαχίας Ανδρών) με τους Άγγελο Παπαδημητρίου, Κοσμά Καρακόλη (Πανελλήνιος) και Δημήτρη Καλφαδέλη, Ζαφείρη Γερακούση (Ηρακλής Θ/κης).

Τα «Ηλιοπούλεια» στον Πανελλήνιο: Συνεπής και φέτος (για 21η χρονιά), όσον αφορά στα δικά μας, είναι ο Πανελλήνιος με τα «Ηλιοπούλεια», τους αγώνες σπάθης που διοργανώνει στη μνήμη του πρωταθλητή του στο συγκεκριμένο όπλο Βασίλη Ηλιόπουλου σε τροχαίο. Απευθύνονται σε αθλητές κάτω των 17 και οι αγώνες θα φιλοξενηθούν το ερχόμενο Σάββατο (1/12) στο οπλασκητήριο του συλλόγου στην Ευελπίδων, με συμμετοχή σωματείων του Κέντρου. Η οργανωτική προσπάθεια υλοποιείται αποκλειστικά από τους συναθλητές του Ηλιόπουλου και τον Πανελλήνιο, με συμμετοχή των οικείων του αδικοχαμένου αθλητή.

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib