Η επιστροφή της ξιφασκίας

στην αγωνιστική δράση (μετά την ανάπαυλα με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου), γίνεται με εφηβικό χρώμα. Το ερχόμενο Σάββατο (24/11), δηλαδή, έχουμε στο ΟΑΚΑ τη β΄ ενότητα του Κυπέλλου Εφήβων/Νεανίδων, με την οποία ολοκληρώνεται η 1η εθνική διοργάνωση –17 χρόνων για την τρέχουσα περίοδο.

 

Οι αγώνες αυτοί αφορούν στο ξίφος μονομαχίας και τη σπάθη (ενόσω το ξίφος ασκήσεως φιλοξενήθηκε ήδη στο Κορδελιό Θεσ/κης) και οφείλουν το πρόσθετο ενδιαφέρον τους στα τέσσερα (ατομικά) μετάλλια που κατέκτησαν οι αθλητές/τριές μας στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό κύπελλο σπάθης U-17 στη Σόφια, αλλά και το ασημένιο ομαδικό οι κοπέλες της ΑΕΚ. Έτσι τo Σάββατο το πρωί (9.30) αγωνίζονται τα αγόρια (και στα δύο όπλα) και το μεσημέρι (1.30) τα κορίτσια.

Στην εθνική κατάταξη Εφήβων/Νεανίδων στο ξίφος μονομαχίας προηγούνται, αντίστοιχα, ο Ματθαίος Στιούκης/Χανιά και η Φρειδερίκη Καλυβιάνου/ΟΞΙΦ. Στη σπάθη επικεφαλής στους Έφηβους είναι ο Μάριος Γιακουμάτος/Εκπ. Κωστέα – Γείτονα, ενώ στις Νεάνιδες ισοβαθμούν στην 1η θέση η Αθανασία Κοτζαμάνη/Αθην. Λέσχη και η Μαρία – Γεωργία Χούρι/ΑΕΚ (και οι τρεις τους ανέβηκαν στο βάθρο πριν 10 μέρες στη Σόφια).

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib