Παρά τα στενάχωρα οικονομικά δεδομένα, η ελληνική ξιφασκία μπορεί να υπολογίζει στη χάραξη μιας σταθερής πορείας διεθνούς καταξίωσης και αναγνώρισης. Την προοπτική αυτή στηρίζει στο ταλέντο της νέας φουρνιάς, η οποία όλο και τακτικότερα πλέον μάς προσφέρει βάσιμες υποσχέσεις για σημαντικότερα επιτεύγματα (μολονότι το τελευταίο αποτελεί συνάρτηση και άλλων παραμέτρων).

Η αφορμή για την αισιόδοξη αυτή επισήμανση δεν είναι άλλη από την εξαιρετική ελληνική παρουσία στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο σπάθης Εφήβων/Νεανίδων U-17 χρόνων, το προηγούμενο Σαβ/κο (10-11/11) στη Σόφια. Εκεί, λοιπόν, οι αθλητές/τριές μας κατέκτησαν, συνολικά, τέσσερα μετάλλια (ένα χρυσό, ένα ασημένιο & δύο χάλκινα), ενώ είχαμε κι άλλα τόσα πλασαρίσματα στην α΄ 16άδα (!), κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί.

Συγκεκριμένα, δηλαδή, στη Σόφια:
• O Mάριος Γιακουμάτος (από τα Εκπ. Κωστέα – Γείτονα, που ταξίδεψε με στήριξη της CYTA, θυγατρικής του Εθνικού Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Κύπρου) ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, μεταξύ 64 Εφήβων, με αντίπαλο στον τελικό τον Τούρκο, Κοτς.
• Η 15χρονη Θεοδώρα Γκουντούρα (της ΑΕΚ) έφτασε, επίσης, μέχρι τον τελικό και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στις Νεάνιδες (54 συμ/χές).
• Η Μαρία – Γεωργία Χούρι/ΑΕΚ και η Αθανασία Κοτζαμάνη/Αθην. Λέσχη, με πολύ καλή εμφάνιση, μοιράστηκαν την 3η θέση (χάλκινο μετάλλιο),
ενώ πλασαρίσματα στην 16άδα έκαναν η Κλαίρη Μπένου/9η (ΑΕΚ) ο Βαγγέλης Καλομοίρης/11ος (ΑΕΚ) ο Γιώργος Κωστάκης/13ος (Εκπ. Κωστέα – Γείτονα) και η Νίκη Βλάχου/15η (ΑΕΚ).

Ένα ακόμα μετάλλιο (το 5ο) για τα ελληνικά χρώματα στους αγώνες της Σόφιας κερδίσαμε στο ομαδικό της σπάθης Νεανίδων με την ομάδα της ΑΕΚ, η οποία είχε άλλωστε, και την πολυαριθμότερη εκπροσώπηση από ελληνικής πλευράς χάρις στη στήριξη της εταιρείας Wilkinson. H ομάδα της ΑΕΚ, λοιπόν (με τις Γκουντούρα, Μπένου και αδελφές Χούρι), έφτασε μέχρι τελικό, όπου ηττήθηκε 40/45 από την Τουρκία και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο μεταξύ 14 ομάδων.

Νέα Eυρωοκτάδα η Κοντοχριστοπούλου: Σπουδαία επιτυχία καταγράφεται, εξάλλου, η 7η θέση που κατέκτησε η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο ξίφους ασκήσεως U-17 χρόνων, το περασμένο Σαβ/κο στο Μέντλιν/Αυστρία. Η (15χρονη) Αιγαλεώτισσα πρωταθλήτρια Ελλάδος, μετά τα χάλκινα μετάλλια που κατέκτησε στις δύο προηγούμενες συμμετοχές της σε αντίστοιχες

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib