Οι τρεις Ελληνίδες που αγωνίστηκαν την πρώτη μέρα του παγκοσμίου κυπέλλου στο Μπατούμι της Γεωργίας σημείωσαν καλές εμφανίσεις.

Η Μαρίνα Παΐζη, η Κλαίρη Μπένου και η Αθηναΐς Μαυρικάκη πέρασαν και οι τρεις από τις πουλ στη φάση των νοκ-άουτ αγώνων με 3/3, 3/3 και 2/4 νίκες/ήττες αντίστοιχα. Στο γύρο των 128 η Μαρίνα Παΐζη ηττήθηκε με 15-14 από τη Γιαπωνέζα Αγιάκα Μουκάε, η Κλαίρη Μπένου ηττήθηκε με 15-10 από την Αλγερινή Ζόρα Νόρα Κέλι και η Αθηναΐς Μαυρικάκη ηττήθηκε με 15-4 από την Καζάκα Αναστασία Γκούλικ. Η Μπένου κατέκτησε την 111η θέση, η Παΐζη την 121η θέση και η Μαυρικάκη την 141η θέση μεταξύ 178 αθλητριών. Το Σάββατο 13/5 θα πάρουν θέση στις πίστες η Δώρα Γκουντούρα και η Δέσποινα Γεωργιάδου, οι οποίες θα αντιμετωπίσουν την Ουκρανή Γιούλια Μπακάστοβα και την Ιταλίδα Τζούλια Αρπίνο αντίστοιχα.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής σπάθης, Θανάσης Δελενίκας, δήλωσε για τις αθλήτριες που αγωνίστηκαν τα εξής: «Η νίκη ήταν πολύ κοντά για τη Μαρίνα, δικό της παιχνίδι ήτανε αλλά χάθηκε λίγο στο τέλος. Ήταν μπροστά σε όλο το παιχνίδι και μάλιστα απέναντι σε μία πάρα πολύ καλή αντίπαλο! Η Κλαίρη έπαιξε πολύ καλά στο δεύτερο μισό του αγώνα αλλά δεν πρόλαβε να το γυρίσει. Η Αθήναΐς είναι ακόμα άπειρη σε αυτού του επιπέδου τα παιχνίδια. Αλλά είμαι ευχαριστημένος, παίξανε ωραία ξιφασκία όλες τους και το σημαντικό είναι ότι περάσανε τις πουλ και παίξανε σε νοκ-άουτ».

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib