Ο πρώτος αγώνας εντός της περιόδου Ολυμπιακής πρόκρισης δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα για την Εθνική ομάδα σπάθης, έφτασαν όμως για ακόμα μία φορά πολύ κοντά στην οκτάδα του κόσμου.
 
Η ελληνική ομάδα αποτελούνταν από τη Δέσποινα Γεωργιάδου, τη Δώρα Γκουντούρα, τη Μαρίνα Παΐζη, την Κλαίρη Μπένου και την Αθηναΐς Μαυρικάκη. Στο ταμπλό των 32 η τριάδα των Γεωργιάδου, Γκουντούρα και Μπένου νίκησαν εύκολα την ομάδα της Βρετανίας με σκορ 45-40. Στη συνέχεια πάλεψαν πάρα πολύ σκληρά για την είσοδο τους στην οκτάδα δεν τα κατάφεραν όμως απέναντι στην Ισπανία για δύο μόλις χτυπήματα (45-43). Στους αγώνες κατάταξης που ακολούθησαν για τις θέσεις 9 με 16 ηττήθηκαν από την ομάδα της Κίνας με 45-30 στη συνέχεια όμως με τη σύνθεση Γεωγιάδου-Γκουντούρα-Παΐζη πέτυχαν δύο διαδοχικές νίκες απέναντι στην Τουρκία (45-37) και την Πολωνία (45-42) και κατέκτησαν τελικά τη 13η θέση στο παγκόσμιο κύπελλο της Γεωργίας. Οι 21.000 βαθμοί που πήραν είναι οι πρώτοι στη συγκομιδή για την Ολυμπιακή πρόκριση. Στην παγκόσμια κατάταξη υποχώρησαν μία θέση, από την 11η στη 12η, και έχουν αυτή τη στιγμή 182.000β. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Έλληνας διαιτητής Ανδρέας Δουβής ήταν ο βασικός διαιτητής του ημιτελικού στο ομαδικό των γυναικών μεταξύ της Ισπανίας και των ΗΠΑ.
 
Ο ομοσπονδιακός προπονητής Θανάσης Δελενίκας έκανε τον απολογισμό του για την ελληνική παρουσία στο Μπατούμι: «Το συγκεκριμένο τουρνουά δεν έφερε τα αποτελέσματα που έχουμε συνηθίσει εδώ και σχεδόν ένα χρόνο να φέρνουν τα κορίτσια στο ατομικό. Αλλωστε τα σερί είναι για να σπάνε και να τα δημιουργείς ξανά. Το ίδιο ισχύει και για την ομάδα. Φτάσαμε πολύ κοντά σε μια ακόμα οκταδα αλλά δε φάνηκαμε τυχεροί στο τέλος. Ήταν απλά ο πρώτος αγώνας μιας σειράς από επτά τουρνουά μέχρι να κριθεί και αυτή η πρόκριση. Έχουμε μπροστά μας έναν μαραθώνιο και κανένας στόχος φυσικά δεν έχει χαθεί. Αλλωστε πάντα θεωρώ πως όλα για καλό γίνονται. Θα επανέλθουμε δυνατοί για να διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει στο ευρωπαϊκό πρωταθλημα».
 
 
7η η Κέκελη σε ευρωπαϊκό κύπελλο U14 στη Σόφια
 
Διεθνή συμμετοχή είχαμε και στις μικρότερες ηλικιακές κατηγορίες. Η 11χρονη Μαρίλια Κέκελη (ΟΞΙΦ) κατέκτησε την 7η θέση στο ευρωπαϊκό κύπελλο U14 στη Σόφια της Βουλγαρίας. Από τις υπόλοιπες αθλήτριες του ΟΞΙΦ η Ανδρομάχη Στεργίου κατέκτησε την 20η θέση, η Νικολέττα Στεργιούλα την 29η, η Ευαγγελία Ορφανουδάκη την 36η, η Αθηνά Ταλλίδου την 45η, η Τριανταφυλλιά Τσομπάνη την 53η και η Νικολέττα Παυλίδου την 56η. Στα αγόρια ο Αδάμ Ζαραβέλης κατέκτησε την 17η θέση, ο Ευτύχιος Ντόβας την 31η, ο Γιάννης Φίσκας την 33η, ο Γιώργος Σιάλτσης την 39η, ο Νίκος Κιάνας την 46η και ο Ραφαήλ Λάζου την 52η. 
 
 
 
 
Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib