Εξαιρετική εμφάνιση έκανε η Δώρα Γκουντούρα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ατομικών στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πρόσθεσε άλλο ένα σημαντικό μετάλλιο στη συλλογή της, το πρωτο της όμως σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην κατηγορία των γυναικών. Έκανε καλή αρχή στην πουλ με πέντε νίκες και μία ήττα και πέρασε απευθείας στο ταμπλό των 32. Εκεί ξεπέρασε το εμπόδιο της Βελγίδας Ζολιέν Κορτέν με 15-12 ενώ στη συνέχεια ξεπέρασε και τα εμπόδια της Πολωνής Μαλγκορζάτα Κόζακτσουκ (15-14) και της Βουλγάρας Γιοάνα Ιλίεβα (15-13) εξασφαλίζοντας θέση στο βάθρο. Στον ημιτελικό κόντρα στη Γαλλίδα Μανόν Απιτί-Μπρουνέ ηττήθηκε στον τελευταίο πόντο (15-14) και κατέκτησε τελικά το χάλκινο μετάλλιο. Η Γαλλίδα επικράτησε στον τελικό κόντρα στη συναθλήτριά της Σάρα Μπαλζέρ, ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου μαζί με την Ελληνίδα ανέβηκε η Ιταλίδα Μαρτίνα Κρίσιο.

Στη σπάθη των γυναικών αγωνίστηκαν επίσης η Μαρίνα Παΐζη και η Δέσποινα Γεωργιάδου. Η Παΐζη δεν μπόρεσε να σημειώσει νίκη στην πουλ και ολοκλήρωσε την παρουσία της στη Φιλιππούπολη με τη 49η θέση. Η Γεωργιάδου πέρασε άνετα από τον προκριματικό γύρο με τέσσερις νίκες και δύο ήττες και πέρασε άνευ αγώνα το γύρο των 64. Στο γύρο των 32 όμως υπέστη ήττα από την Ουγγαρέζα Λίσα Πουστάι με 15-9 και ολοκλήρωσε πρόωρα την παρουσία της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Σε σύνολο 51 αθλητριών κατέκτησε την 23η θέση.

Ξίφος ασκήσεως γυναικών

Στις πουλ του ξίφους ασκήσεως γυναικών η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου σημείωσε τρεις νίκες και τρεις ήττες και η Σταυρίνα Γαρυφάλλου δύο νίκες και τέσσερις ήττες στη φάση των πουλ. Αμφότερες εξασφάλισαν θέση στο κυρίως ταμπλό αλλά στον πρώτο τους νοκ-άουτ αγώνα στη φάση των 64 έτυχε να παίξουν μεταξύ τους. Νικήτρια αναδείχθηκε με 15-14 η Κοντοχριστοπούλου, η οποία στη συνέχεια έπαιξε με την Ιταλίδα Μαρτίνα Φαβαρέτο και ηττήθηκε με 15-10. Ολοκλήρωσε την παρουσία της στο ευρωπαϊκό με την 27η θέση, ενώ η Γαρυφάλλου κατέκτησε την 39η θέση.

Ξίφος ασκήσεως ανδρών

Στο ξίφος ασκήσεως ανδρών αγωνίστηκαν ο Νίκος Κοντοχριστόπουλος και ο Ηλίας Γιάννος-Ρίζος. Στον γύρο των πουλ ο Κοντοχριστόπουλος σημείωσε μια νίκη σε έξι παιχνίδια, ενώ ο Γιάννος-Ρίζος δεν μπόρεσε να καταγράψει νίκη, αποτελέσματα που δεν τους επέτρεψαν να προχωρήσουν στη φάση των νοκ-άουτ στο ταμπλό των 64. Κατέκτησαν την 60η και την 67η θέση αντίστοιχα ανάμεσα σε 69 αθλητές από όλη την Ευρώπη.

Σπάθη ανδρών

Στη σπάθη των ανδρών ο Δημήτρης Καφαταρίδης σημείωσε δύο νίκες σε έξι παιχνίδια στην πουλ και πέρασε στο κυρίως ταμπλό των 64. Στο πρώτο αγώνα νοκ-άουτ αντιμετώπισε τον Βρετανό Ουίλιαμ Ντίρι και ηττήθηκε με 15-3. Σε σύνολο 50 αθλητών κατέκτησε την 36η θέση στην Ευρώπη.

Διακρίσεις και για την ελληνική διαιτησία

Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Πλόβντιβ την ελληνική διαιτησία εκπροσώπησε ο Λευτέρης Χατζόπουλος ο οποίος μάλιστα επιλέχθηκε ως βασικός διαιτητής στους τελικούς του ξίφους μονομαχίας τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Δεν θα είναι όμως η μοναδική ελληνική παρουσία σε διατησία ηπειρωτικού πρωταθλήματος καθώς ο Ανδρέας Δουβής κλήθηκε από τη FIE για να διαιτητεύσει στο αφρικανικό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο Κάιρο της Αιγύπτου από 19-23 Ιουνίου.

 

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib