Την Τρίτη 27 Ιουνίου ολοκληρώθηκαν τα ατομικά στους ευρωπαϊκούς αγώνες ξιφασκίας στην Κρακοβία και η Ελλάδα είχε ως απολογισμό καλά πλασαρίσματα σε όλα τα όπλα και ένα χάλκινο μετάλλιο από τη Δώρα Γκουντούρα.

Μπορεί οι συγκεκριμένοι αγώνες να μην είχαν βαθμολογικό ενδιαφέρον για την Ολυμπιακή πρόκριση, αποτελούσαν όμως ένα δυνατό προπονητικό αγώνα εν όψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος του Ιουλίου. Η Γκουντούρα εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την ευκαιρία και ανέβηκε για ακόμα μία φορά στο βάθρο των νικητριών της σπθης, νώ αξιόλογη εμφάνιση αλλά εκτός των δικών της στάνταρ έκανε και η Δέσποινα Γεωργιάδου με τη 10η θέση. Ακόμα δύο αθλητές και τέσσερις αθλήτριες έφτασαν μέχρι το γύρο των 32 στα όπλα τους, ένα ενθαρρυντικό αποτέλεσμα για τη συνολική εικόνα της ελληνικής αποστολής της ξιφασκίας. Ακολουθούν όλα όσα έγιναν ανά όπλο: 

Ξίφος ασκήσεως γυναικών (25/06)

Το ξίφος ασκήσεως γυναικών είναι αυτό που άνοιξε την αυλαία για την ξιφασκία. Στον προκριματικό γύρο η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου, η Σταυρίνα Γαρυφάλλου και η Μαρία Χαλδαίου σημείωσαν 4/2, 4/2 και 2/4 νίκες/ήττες αντίστοιχα και πέρασαν στο κυρίως ταμπλό. Δεν μπόρεσε να καταγράψει νίκη η Βασιλική Μέκρα που ολοκλήρωσε την παρουσία της στη διοργάνωση με την 48η θέση. Στο γύρο των 64 οι Κοντοχριστοπούλου και Γαρυφάλλου πέρασαν άνευ αγώνα, ενώ η Χαλδαίου νίκησε την Γαλλίδα Ντελφίν Γκροσλαμπέρτ με 15-3. Στο γύρο των 32 η Χαλδαίου ηττήθηκε με 15-4 από την Ισπανίδα Μαρία Μαρίνο, η Γαρυφάλλου ηττήθηκε με 15-12 από την Ουκρανή Κριστίνα Πέτροβα και η Κοντοχριστοπούλου ηττήθηκε με 13-11 από την Ισραηλινή Γκίλι Κουρίτσκι. Η Κοντοχριστοπούλου κατέκτησε την 19η θέση, η Γαρυφάλλου την 21η θέση και η Χαλδαίου την 30η θέση μεταξύ 49 αθλητριών.

19η - Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου (ΑΟΞ Αιγάλεω)
21η - Σταυρίνα Γαρυφάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω)
30η - Μαρία Χαλδαίου (ΑΞΙΑ)
48η - Βασιλική Μέκρα (ΑΟΞ Αιγάλεω)

Αποτελέσματα

Σπάθη ανδρών (25/06)

Στον προκριματικό γύρο ο Άγγελος Πάγκαλος είχε 2/3 νίκες/ήττες, ο Βασίλης Πρεδάρης 2/6, και πέρασαν στους νοκ-άουτ αγώνες. Ο Δημήτρης Καφαταρίδης με τον Παναγιώτη Κοντοειδή είχαν 1/5 νίκες/ήττες, ένα αποτέλεσμα που δεν τους επέτρεψε να συνεχίσουν. Κατέκτησαν την 56η και 57η θέση αντίστοιχα. Στο γύρο των 64 ο Πάγκαλος επικράτησε με 15-14 κόντρα στον Ισπανό Όσκαρ Φερνάντεθ Μπλάνκο, ενώ ο Πρεδάρης ηττήθηκε από τον Ουκρανό Αντρίι Γιάγκοντκα και κατέκτησε τη 41η θέση. Ο Πάγκαλος στη μάχη για μία θέση στους 16 καλύτερους ηττήθηκε με 15-4 από το Νο1 του κόσμου, τον Γεωριανό Σάντρο Μπαζάτζε. Κατέκτησε την 30η θέση ανάμεσα σε 59 αθλητές

30ος - Άγγελος Πάγκαλος (Ε Κωστέα Γείτονα)
41ος - Βασίλης Πρεδάρης (ΑΟ Αρίστων Παιανίας)
55ος - Δημήτρης Καφαταρίδης (ΑΟ Αρίστων Παιανίας)
56ος - Παναγιώτης Κοντοειδής (ΑΕΚ)

Αποτελέσματα

Ξίφος ασκήσεως ανδρών (26/06)

Στη φάση των πουλ ο Νίκος Κοντοχριστόπουλος σημείωσε 3 νίκες και 3 ήττες και πέρασε άνετα στο κυρίως ταμπλό. Την πρόκριση πήραν επίσης ο Γιώργος Μανώλικας και ο Άρης Τζοβάνης με 2 νίκες και 4 ήττες. Ο Ραφαήλ Σούλιος δεν κατάφερε να σημειώσει νίκη και ολοκλήρωσε την παρουσία του με την 71η θέση. Στη μάχη για την είσοδο στο ταμπλό των 32 έπεσαν ο Τζοβάνης και ο Μανώλικας. Ο πρώτος ηττήθηκε με 15-5 από το Βρετανό Τζέιμι Κουκ και ο δεύτερος με 15-3 από το Βέλγο Στεφ Φαν Κάμπενχουτ. Ο Κοντοχριστόπουλος από την άλλη μπόρεσε να ξεπεράσει και το εμπόδιο του Ολλανδού Ελίσα Γιούνο με 15-12. Στη συνέχεια πήρε θέση απέναντι στον Βέλγο Στεφ Ντε Γκρέεφ για μία θέση στους 16 καλύτερους της διοργάνωσης, δεν μπόρεσε όμως να προκριθεί. Ηττήθηκε με 15-6 και ολοκλήρωσε την παρουσία του στη διοργάνωση με την 29η θέση ανάμεσα σε 76 αθλητές. Άλλη μία αξιόλογη εμφάνιση από έναν αθλητή που εδώ και πολλά χρόνια φέρνει διακρίσεις στο ξίφος ασκήσεως των ανδρών.

29ος - Νίκος Κοντοχριστόπουλος (ΑΟΞ Αιγάλεω)
54ος - Αρτέμιος Τζοβάνης (ΑΟΞ Αιγάλεω)
56ος - Γιώργος Μανώλικας (ΑΞΙΑ)
71ος - Ραφαήλ Σούλιος (ΑΞΙΑ)

Αποτελέσματα

Ξίφος μονομαχίας γυναικών (26/06)

Τη δεύτερη μέρα των αγώνων την αρχή έκαναν στην Tauron Arena οι αθλήτριες του ξίφους μονομαχίας. Η Ανδριάνα Θεοδωροπούλου δεν ήταν στη μέρα της και δεν μπόρεσε να καταγράψει νίκη στην πουλ, αν και έφτασε πολύ κοντά. Κατέκτησε την 73η θέση στο σύνολο. Εκτός κυρίως ταμπλό έμειναν και η Φανή Βαρβέρη με τη Νικόλ Χατζησαράντου που σημείωσαν μία νίκη σε έξι παιχνίδια και είχαν αρκετές ήττες που κρίθηκαν στο αβαντάζ. Κατέκτησαν την 65η και 67η θέση αντίστοιχα μεταξύ 75 αθλητριών. Η Νεφέλη Ροδοπούλου με 2 νίκες και 4 ήττες κατάφερε να πάρει θέση στο κυρίως ταμπλό. Στο πρώτ νοκ-άουτ παιχνίδι απέκλεισε τη Φινλανδή Άννα Σάλμινεν, μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι που κρίθηκε στο αβαντάζ (14-13) και μπήκε στις 32 καλύτερες της διοργάνωσης. Η 20χρονη στη συνέχεια έδωσε μεγάλη μάχη για την είσοδο στις 16 καλύτερες της διοργάνωσης όμως τελικά ηττήθηκε στο αβαντάζ με 7-6 κόντρα στην Ουγγαρέζα Τζασμίν Τοτ. Σε σύνολο 75 αθλητριών κατέκτησε την 32η θέση στη διοργάνωση. Να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη της διεθνής εμφάνιση σε επίπεδο γυναικών.

32η - Νεφέλη Ροδοπούλου (ΑΟΦΙΨ Ίριδα)
65η - Φανή Βαρβέρη (ΑΟ Θησέας Ηρακλείου)
67η - Νικόλ Χατζησαράντου (ΑΟ Αρίστων Παιανίας)
73η - Ανδριάνα Θεοδωροπούλου (ΑΟ Αρίστων Παιανίας)

Αποτελέσματα

Ξίφος μονομαχίας ανδρών (27/06)

Ο 17χρονος Κωνσταντίνος Καραμπάσης δεν μπόρεσε να σημειώσει νίκη στην πουλ και ολοκλήρωσε την παρουσία του στην διοργάνωση με την 91η θέση. Μια νίκη / πέντε ήττες είχε ο Σάββας Καββαδίας και δυο νίκες / τέσσερις ήττες ο Γιάννος Μαρκόπουλος, αποτελέσματα που δεν αρκούσαν για την είσοδο στο κυρίως ταμπλό. Κατέκτησαν την 80η και την 78η θέση αντίστοιχα. Ο Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος με τρεις νίκες / τρεις ήττες ήταν ο μόνος που πέρασε στο κυρίως ταμπλό, απευθείας στο γύρο των 64. Ο 17χρονος στη συνέχεια έφτασε πάρα πολύ κοντά στην είσοδο στους 32 καλύτερους της διοργάνωσης. Ηττήθηκε από το Γερμανό Ρίτσαρντ Σμιτ με 15–13 σε μια αμφίρροπη αναμέτρηση που κρίθηκε στις λεπτομέρειες και τελικά κατέκτησε την 52η θέση στη διοργάνωση ανάμεσα σε 96 αθλητές.

52ος - Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος (ΑΟ Αρίστων Παιανίας)
78ος - Γιάννος Μαρκόπουλος (ΟΣ Κηφισιάς)
80ος - Σάββας Καββαδίας (ΠΑΟ)
91ος - Κωνσταντίνος Καραμπάσης (ΑΟ Αρίστων Παιανίας)

Αποτελέσματα

Σπάθη γυναικών (27/06)

Με μία νίκη / τέσσερις ήττες και με μια νίκη / πέντε ήττες για τις Παΐζη και Μπένου αντίστοιχα δεν ήταν εφικτή η πρόκριση στο κυρίως ταμπλό. Ολοκλήρωσαν την παρουσία τους με την 42η και 46η θέση. Η Γκουντούρα σημείωσε τέσσερις νικες και δυο ήττες, ενώ η Γεωργιάδου πέντε νίκες και μια ήττα. Αμφότερες πέρασαν στους αγώνες νοκ-άουτ, απευθείας στο ταμπλό των 32. Η Δέσποινα Γεωργιάδου πέρασε με μεγάλη ευκολία το εμπόδιο της Ισπανίδας Ελένα Χερνάντεζ με 15-5 και πέρασε στις 16 καλύτερες της διοργάνωσης, όπως και η Γκουντούρα που πέρασε το εμπόδιο της Τουρκάλας Ιρίνα Σούκλα με 15-8. Στο γύρο των 16 σταμάτησε η πορεία της Γεωργιάδου, η οποία ηττήθηκε από την Πολωνή Αντζέλικα Βάτορ με 15-11 και κατέκτησε τη 10η θέση στη διοργάνωση.. Από την άλλη η Γκουντούρα κατάφερε να αποκλείσει σε ένα δύσκολο παιχνίδι την έτερη Πολωνή Μαλγκορζάτα Κόζακτσουκ με 15-13. Στην συνέχεια επικράτησε με 15-4 κόντρα στη Βάτορ και πήρε την ελληνική ρεβάνς για τον αποκλεισμό της Γεωργιάδου στον προηγούμενο γύρο, ενώ παράλληλα εξασφάλισε θέση στο βάθρο. Στον ημιτελικό κόντρα στη Ρουμάνα Ιλίνκα Πάντις η Ελληνίδα ηττήθηκε στον τελευταίο και καθοριστικό πόντο με 15-14 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Είναι το δεύτερο διαδοχικό χάλκινο μετάλλιο σε ευρωπαϊκό επίπεδο μετά από αυτό στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Πλόβντιβ δέκα μέρες νωρίτερα.

3η - Δώρα Γκουντούρα (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) – χάλκινο μετάλλιο
10η - Δέσποινα Γεωργιάδου (ΠΑΟ)
42η - Μαρίνα Παΐζη (ΑΣ Βίκτώρια)
46η - Κλαίρη Μπένου (ΑΟ Αρίστων Παιανίας)

Αποτελέσματα

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib