Άνοιξε η αυλαία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών στο Μιλάνο της Ιταλίας και οι πρώτοι που μπήκαν στη μάχη της πρόκρισης στο κυρίως ταμπλό των 64 ήταν οι ξιφομάχοι της σπάθης ανδρών και του ξίφους μονομαχίας γυναικών.
 
Η Ελλάδα συμμετείχε με τέσσερα άτομα σε κάθε μία από τις δύο κατηγορίες, αυτές όμως που ξεχώρισαν με τα αποτελέσματα που πέτυχαν ήταν οι τρεις αθλήτριες του ξίφους μονομαχίας που έφτασαν μία νίκη μακριά από το κυρίως ταμπλό και κατατάχθηκαν στις 100 καλύτερες του κόσμου. 
 
Στον προκριματικό γύρο του ξίφους μονομαχίας η Ανδριάνα Θεοδωροπούλου (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) έκανε εξαιρετική εμφάνιση με 5 νίκες και 1 ήττα, πέρασε με πολύ καλή θέση στα νοκ-άουτ και έχασε για μόλις δύο χτυπήματα την απευθείας πρόκριση στο κυρίως ταμπλό. Την ακολούθησαν η Νεφέλη Ροδοπούλου (ΑΟΦΙΨ Ίριδα) με 4/2 και η Νικόλ Χατζησαράντου (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) με 2/3 νίκες/ήττες. Η Φανή Βαρβέρη (ΑΟ Θησέας Ηρακλείου) δεν μπόρεσε να σημειώσει δεύτερη νίκη σε εξάρα πουλ και με 1/4 έμεινε εκτός συνέχειας. Στο γύρο των 128 η Θεοδωροπούλου πέρασε άνευ αγώνα, η Ροδοπούλου νίκησε με 13-12 την Πορτογαλίδα Μαρία Αλβίμ και η Χατζησαράντου νίκησε με 15-12 την Καζάκα Βλαντισλάβα Αντρέγιεβα. Στη μάχη του ταμπλό των 64 που έδινε και την πρόκριση για το κυρίως ταμπλό των 64 της Τρίτης 25 Ιουλίου οι τρεις Ελληνίδες δυστυχώς δεν μπόρεσαν να βγουν νικήτριες. Η Θεοδωροπούλου ηττήθηκε στο αβαντάζ με 15-14 από τη Λιθουανή Βίκτε Αζουκάιτε, η Ροδοπούλου με 13-6 από την Βενεζολάνα Λίζι Ασίς και η Χατζησαράντου με 15-7 από την Ρουμάνα Μπιάνκα Μπενέα. Ακολουθεί η τελική κατάταξη των Ελληνίδων:
 
66η - Ανδριάνα Θεοδωροπούλου
74η - Νεφέλη Ροδοπούλου
89η - Νικόλ Χατζησαράντου
150η - Φανή Βαρβέρη
 
 
Την πρώτη μέρα του πρωταθλήματος πήραν θέση στις πίστες του Μιλάνου και οι τέσσερις Έλληνες ξιφομάχοι της σπάθης ανδρών. Ο Δημήτρης Καφαταρίδης (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) και ο Παναγιώτης Κοντοειδής (ΑΕΚ) κατάφεραν να περάσουν από την φάση των πουλ με 2/3 και 2/4 νίκες/ήττες αντίστοιχα. Η μία νίκη σε έξι αναμετρήσεις που σημείωσαν οι Βασίλης Πρεδάρης και Γιάννης Πρίφτης (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) δεν ήταν αρκετή για να τους δώσει το εισιτήριο για τα νοκ-άουτ. Στο ταμπλό των 128 που ακολούθησε ο Καφαταρίδης ηττήθηκε με 15-8 από τον Ουκρανό Ολεξίι Στατσένκο και ο Κοντοειδής με 15-13 από τον Έβαν Ζαν Αμπ Ζιρό από τον Νίγηρα. Ακολουθεί η τελική κατάταξη των Ελλήνων:
 
118ος - Δημήτρης Καφαταρίδης
121ος - Παναγιώτης Κοντοειδής
141ος - Βασίλης Πρεδάρης
142ος - Γιάννης Πρίφτης
 

Τη σκυτάλη θα πάρουν δύο αθήτριες και ένας αθλητής που θα ξεκινήσουν την Κυριακή 23/7 την προσπάθειά τους στο κορυφαίο ραντεβού της χρονιάς. Ο λόγος για τις Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου και Σταυρίνα Γαρυφάλλου στο ξίφος ασκήσεως και τον Κωνσταντίνο Καραμπάση στο ξίφος μονομαχίας. Ακολουθεί το πρόγραμμα και οι συμμετοχές της δεύτερης ημέρας:

23 Ιουλίου | 10:00 - 18:00
Προκριματικός γύρος - ξίφος μονομαχίας ανδρών (Καραμπάσης)
Προκριματικός γύρος - ξίφος ασκήσεως γυναικών (Κοντοχριστοπούλου, Γαρυφάλλου)

Συμμετοχές ξίφους μονομαχίας ανδρών 
Συμμετοχές ξίφους ασκήσεως γυναικών

Το πρωτάθλημα μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά από τους παρακάτω συνδέσμους:

Επίσημη ιστοσελίδα διοργάνωσης  |  Live Αποτελέσματα  |  Live μετάδοση

 

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib