Η Δώρα Γκουντούρα θα αναχωρήσει την Κυριακή 21 Ιανουαρίου για τη γαλλική πρωτεύουσα όπου θα κάνει το πρώτο κομμάτι της προετοιμασίας της εν όψει του επόμενου παγκοσμίου κυπέλλου, αυτού που θα γίνει στη Λίμα του Περού μεταξύ 9-10 Φεβρουαρίου.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια της σπάθης θα κάνει από τις 22 έως τις 26 του μήνα δυνατές προπονήσεις στα ανατολικά προάστια του Παρισιού, στις εγκαταστάσεις του γαλλικού κέντρου υψηλού αθλητισμού (INSEP). Στο τέλος της εβδομάδας θα κάνει ένα αγωνιστικό τέστ στο τρίτο φετινό γαλλικό κύπελλο γυναικών που θα διεξαχθεί στο Μεζόν-Αλφόρ, προάστιο του Παρισιού. Το Σάββατο 27/1 θα πάρει μέρος στους ατομικούς αγώνες κόντρα σε άλλες 82 αθλήτριες, ενώ την Κυριακή 28/1 θα πάρει μέρος και στους ομαδικούς αγώνες. Η Γκουντούρα βρίσκεται στο Νο21 της γαλλικής κατάταξης και έχει κατακτήσει τρία χάλκινα μετάλλια στις τελευταίες διοργανώσεις που έχει συμμετάσχει σε γαλλικό έδαφος, στο Στρασβούργο το Νοέμβριο του 2022, στο Πο τον Ιανουάριο του 2023 και στο Στρασβούργο τον Οκτώβριο του 2023.

Την Κυριακή 28/1 θα επιστρέψει στην Ελλάδα για λίγες ημέρες και θα αναχωρήσει ξανά στις 2/2 για το υπερατλαντικό ταξίδι μέχρι τη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ, όπου θα κάνει το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας της μέχρι λίγες μέρες πριν το παγκόσμιο κύπελλο του Περού. Ένας από τους στόχους της στη δεύτερη φάση της προετοιμασίας είναι να εγκλιματιστεί στη ζώνη ώρας που είναι η ίδια με τη Λίμα. Δίπλα της και στα δύο ταξίδια θα έχει τον προπονητή της, Θανάση Δελενίκα. Ακολουθούν όλες οι χρήσιμες πληροφορίες για το γαλλικό κύπελλο:

Συμμετοχές ατομικού γυναικών
Συμμετοχές ομαδικού γυναικών
Live αποτελέσματα

Ελληνική δαιτησία

Η μεξικανική ομοσπονδία ξιφασκίας κάλεσε τον διεθνή Έλληνα διαιτητή Ανδρέα Δουβή για να διαιτητεύσει μεταξύ 22-24/1 στο εθνικό πρωτάθλημα στην Πόλη του Μεξικού, όπου θα κριθεί η αποστολή για το παναμερικανικό τουρνουά Ολυμπιακής πρόκρισης που θα γίνει στην Κόστα Ρίκα μεταξύ 5-7/4. Ο Δουβής έχει ήδη εξασφαλίσει την παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού ως μέλος της ομάδας  διαιτησίας.

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib