Μεταξύ των έξι ελληνικών συμμετοχών στα τρία παγκόσμια κύπελλα U20 σε Κροατία, Γαλλία και Ισπανία, ξεχώρισε αυτή της Σταυρίνας Γαρυφάλλου που κατέκτησε την 19η θέση στον κόσμο στο φλερέ νέων γυναικών.

 

Πρόκεται για την καλύτερη εμφάνιση που έχει κάνει η αθλήτρια του ΑΟΞ Αιγάλεω στην παγκόσμια σειρά αγώνων των νέων γυναικών, την κατηγορία στην οποία βρίσκεται φέτος για πρώτη χρονιά. Η καλύτερή της εμφάνιση μέχρι σήμερα ήταν η 33η θέση που είχε πάρει στο Ούντινε της Ιταλίας στις 6/1 του 2023. Στο ταμπλό των 32 είχε φτάσει και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U20 στο Ταλίν το Φεβρουάριο του 2022, στο οποίο είχε κατακτήσει την 23η θέση. Από τους υπόλοιπους πέντε αθλητές στο κυρίως ταμπλό των διοργανώσεών τους κατάφεραν να προκριθούν ο Αρτέμιος Τζοβάνης στη Γαλλία και η Ελένη Μπάλλου στην Κροατία, οι οποίοι ανήκουν επίσης στο σύλλογο του Αιγάλεω. Ακολουθούν όσα έγιναν ανά διοργάνωση:

Παγκόσμιο κύπελλο ξίφους ασκήσεως νέων γυναικών
20/1 | Ζάγκρεμπ (Κροατία)

Η Σταυρίνα Γαρυφάλλου επέστρεψε στις πολύ καλές εμφανίσεις στο παγκόσμιο κύπελλο της κατηγορίας της. Πέρασε τη φάση των πουλ αήττητη με έξι νίκες και προκρίθηκε απευθείας στο ταμπλό των 128. Στη συνέχεια απέκλεισε κατά σειρά τη Γερμανίδα Μέρλε Χέρβιγκ με 15-1 και την Ουγγαρέζα Πέτρα Πολόνι με 15-12 και εξασφάλισε θέση στις 32 καλύτερες. Για την πρόκριση στο ταμπλό των 16 έδωσε μάχη, ηττήθηκε όμως τελικά από τη Γερμανίδα Λούκα-Σάρα Χόλαντ-Κουνζ με 15-7. Κατέκτησε την 19η θέση ανάμεσα σε 195 αθλήτριες.

Η Ελένη Μπάλλου από την άλλη σημείωσε στην πουλ της δύο νίκες και τέσσερις ήττες και προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό των 256. Πέρασε το εμπόδιο της Κροάτισσας Κάτια Τρέτσιν με 15-12, στη μάχη όμως για την πρόκριση στις 64 καλύτερες της έβαλε στοπ η 16χρονη Ιταλίδα Μαριαβιτόρια Ελβίρα Μπερέτα με 15-9. Η Ελληνίδα κατέκτησε την 122η θέση στη διοργάνωση.

19η - Σταυρίνα Γαρυφάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω)
122η - Ελένη Μπάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω)

Αποτελέσματα

Παγκόσμιο κύπελλο ξίφους ασκήσεως νέων ανδρών
20/1 | Εξ-αν-Προβάνς (Γαλλία)

Μεταξύ των τριών Ελλήνων, ο Αρτέμιος Τζοβάνης ήταν ο αθλητής που έκανε την καλύτερη εμφάνιση για τα ελληνικά χρώματα. Πέρασε από τη φάση των πουλ με τρεις νίκες και τρεις ήττες και πήρε θέση απευθείας στο ταμπλό των 128. Στην αναμέτρηση με τον Αμερικανό Τζέικομπ Λι για την είσοσο στους 64 καλύτερους ηττήθηκε με 15-6 και κατέκτησε την 97η θέση στη διοργάνωση. Ο Γιώργος Μπάλλος και ο Γιάννης Τσιμικλής και σημείωσαν αμφότεροι μία νίκη σε έξι αναμετρήσεις στη φάση των πουλ και δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν στα νοκ-άουτ. Κατέκτησαν την 170η και την την 176η θέση αντίστοιχα ανάμεσα σε 208 αθλητές.

97ος - Αρτέμιος Τζοβάνης (ΑΟΞ Αιγάλεω)
170ος - Γιώργος Μπάλλος (ΑΟΞ Αιγάλεω)
176ος - Γιάννης Τσιμικλής (ΓΕ Φλώρινας)

Αποτελέσματα

Παγκόσμιο κύπελλο σπάθης νέων γυναικών
20-21/1 | Σεγκόβια (Ισπανία)

Η μοναδική ελληνική συμμετοχή στη διοργάνωση ήταν αυτή της 16χρονης Αλίνας Κουρούση, η οποία κατέγραψε μία νίκη στις έξι αναμετρήσεις της φάση των πουλ και δεν μπόρεσε να προχωρήσει πιο μακριά στη διοργάνωση. Κατέκτησε την 92η θέση ανάμεσα σε 105 νέες.

92η - Αλίνα Κουρούση (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων)

Αποτελέσματα

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib