Το δεύτερο πανελλήνιο πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου μετά από αυτό της σπάθης U17 θα είναι αυτό του ξίφους ασκήσεως της κατηγορίας εφήβων/νεανίδων που θα πραγματοποιηθεί στο ΟΑΚΑ μεταξύ 27-28 Ιανουαρίου.

Στο ξίφος ασκήσεως της κατηγορίας U17 έχουν ήδη διεξαχθεί τα δύο πρώτα πανελλήνια κύπελλα στις 21/10 στη Φλώρινα και στις 4/11 στην Αθήνα, ενώ το τρίτο θα διεξαχθεί στις 7/4 στην Αθήνα, μετά τη διεξαγωγή του πανελληνίου πρωταθλήματος. Έχουν όμως διεξαχθεί ήδη και τα δύο βαθμολογούμενα ευρωπαϊκά κύπελλα U17 στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας (11-12/11) και στο Καμπρίς της Γαλλίας (9-10/12).

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα των ατομικών αγώνων θα διεξαχθεί το Σάββατο 27/1 και αυτό των ομαδικών αγώνων θα διεξαχθεί την Κυριακή 28/1. Στους ατομικούς αγώνες έχουν δηλώθεί 55 νεάνιδες και 59 έφηβοι, ενώ στους ομαδικούς αγώνες έχουν δηλωθεί οκτώ ομάδες στις νεάνιδες και έξι στους εφήβους.

Ατομικό εφήβων

Ο Μαξιμιλιανός Χατζηγιάννης (ΑΟΞ Αιγάλεω) είναι ο μοναδικός που επιστρέφει από το περσινό βάθρο, στο οποίο είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο. Ο 15χρονος αθλητής που προηγείται και στην πανελλήνια κατάταξη και έχει σηκώσει και τα δύο πρώτα κύπελλα των εφήβων δεν θα μπορούσε να μην συγκαταλέγεται στα φαβορί. Ακολουθούν οι Αντώνης Γκούμας (ΑΟΞ Αιγάλεω) και Μιχάλης Σταυράκης (ΑΞΙΑ) που έχουν ανέβει δύο φορές ο καθέ ένας στα φετινά βάθρα, ενώ από ένα μετάλλιο έχουν κατακτήσει οι Κωνσταντίνος Σταμέλλος (ΑΞΙΑ) και Χρήστος Τουλάκης-Μαρκάκης (ΑΟΞ Αιγάλεω). Επιστροφή στο βάθρο θέλει και ο Δημήτρης Μεϊντάνης (ΑΞΙΑ) που επανήλθε φέτος στις πίστες μετά τον τραυματισμό του.

Ατομικό νεανίδων

 Η Άννα Πήλιουρα (ΑΞΙΑ) στην τελευταία της χρονιά στην κατηγορία έχει ως στόχος το πρώτο σκαλί του βάθρου, μετά το τρίτο του 2023. Έκανε καλή αρχή το φθινόπωρο με το 2/2 στα δύο πρώτα κύπελλα της χρονιάς, ενώ έχει ουσιαστικά εξασφαλίσει και το εισιτήριο για τη Νάπολη με την βαθμολογική διαφορά στην πανελλήνια κατάταξη. Δυνατές αντίπαλοι για τον τίτλο της πανελληνιονίκη είναι η Ζωή Σταυράκη (ΑΞΙΑ), η Καλλιρόη Ναΐδη (ΓΕΦ), η Ευθυμία Γκαβζία (Μ. Αλέξανδρος Κορδελιού), η Χέντβιχ Μυρσίνη Παυλοπούλου (ΠΑΟ) και η Βάλια Ταγή (ΑΞΙΑ) που έχουν μοιραστεί τα υπόλοιπα μετάλλια στα φετινά κύπελλα. Από τις μικρότερες αθλήτριες ξεχωρίζει και η 14χρονη Κατερίνα Τσιαμπά (ΑΟΞ Αιγάλεω).

Ομαδικά εφήβων και νεανίδων

Ο ΑΟΞ Αιγάλεω το 2023 είχε κάνει άλλο ένα νταμπλ σε εφήβους και νεάνιδες, φέτος όμως θα δυσκολευτεί αρκετά να διατηρήσει και τους δύο τίτλους. Ο σύλλογος ΑΞΙΑ του Χαΐδαρίου δείχνει ιδιαίτερα δυνατός, και στους εφήβους αλλά κυρίως στις νεάνιδες, ενώ και η ΓΕΦ καραδοκεί για να επιστρέψει ξανά στο βάθρο.

Συμμετοχές
Live αποτελέσματα

Προσωρινές πανελλήνιες κατατάξεις   

Το πανελήλήνιο πρωτάθλημα θα είναι ο τελευταίος-αγώνας κριτήριο για τον καθορισμό της πανελλήνιας κατάταξης της κατηγορίας που θα δώσει και τα τέσσερα εισιτήρια για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Νάπολη της Ιταλίας (22-25/2). Ακολουθούν οι έξι πρώτοι-ες των πανελλήνιων κατατάξεων U17:

Ξίφος ασκήσεως εφήβων
1. Μαξιμιλιανός Χατζηγιάννης (ΑΟΞ Αιγάλεω) - 377,5β
2. Αντώνης Γκούμας (ΑΟΞ Αιγάλεω) - 317,5β
3. Μιχάλης Σταυράκης (ΑΞΙΑ) - 295β
4. Κωνσταντίνος Σταμέλλος (ΑΞΙΑ) - 275β
----------
5. Ξενοφών Αντωνίου (ΑΞΙΑ) - 267,5β
6. Χρήστος Τουλάκης-Μαρκάκης (ΑΟΞ Αιγάλεω) - 237,5β

Ξίφος μονομαχίας νεανίδων
1. Άννα Πήλιουρα (ΑΞΙΑ) - 412,5β
2. Ζωή Σταυράκη (ΑΞΙΑ) - 367,5β
3. Καλλιρόη Ναΐδη (ΓΕΦ) - 305β
4. Κατερίνα Τσιαμπά (ΑΟΞ Αιγάλεω) - 295β
----------
5. Ευθυμία Γκαβζία (Μ. Αλέξανδρος Κορδελιού) - 245β
6. Μαρία Παπαθανασίου (ΑΞΙΑ) - 220β

panellinio_fleuretU17_2024.jpg

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib